resim
Emre Çolak
Takım:-
Mevki:On Numara
Yaş:33
Boy:1.69
Uyruk:Türkiye
  • 4836
    yazı yazma üsluplarından anlaşıldığı kadarıyla, 91 doğumlu emre çolak'ın bile önceki senelerde galatasaray'a katkısını hatırlayamayacak kadar küçük yaşta olan yazarlar tarafından alay edilmeye çalışılan futbolcumuz. top tepiciymiş. top tepmeyi ne kadar bildiğiniz belli oluyor.

    kimsenin biyolojik yaşıyla ilgili bir sorunum yok. sonuçta hepimiz o yaşlardan geçtik, anlayabiliyorum. benden küçük olup, sohbetlerinden keyif aldığım insanlar var. ancak kendimden örnek vermek gerekirse, ben her şeyden önce saygıyı ön plana koyardım. size de tavsiye ederim. ukalalık ve çok bilmişlik uzun vadede insana zarar verir, tabi bu zararı anlayabilecek bir bireyseniz.

    gelelim emre konusuna. selçuk'un cezalı olduğu ve orta saha rotasyonun bu denli dar olduğu trabzon deplasmanında kadroya alınmadıysa ortada teknik direktör tercihinin ötesinde bir durum olduğu kesin. bence hafta içi ıslıklanmak emre'yi yıldırdı ve artık gitmek istiyor. hocaya da söyledi bunu ve bu yüzden kadroda değil. nasıl olsa ne olduğu ortaya çıkar.

    emre galatasaray'dan ayrılabilir, zaten emre son yıllarda üstüne koyması gerekirken koyamadı. kendisi ekstra bir çaba sarf etmezse ve galatasaray'da bu kadar az şans bulursa yine oyununu geliştiremeyecek. gittiği takdirde galatasaray emre yerine alternatif futbolcu transferi yapar, teknik olarak konu hallolur ya da hallolmuş gözükür. bunda bir sorun yok. insanların anlayamadığı hatta anlamamakta bile isteye ısrar ettiği konu farklı. emre çolak, atletico madrid gibi bir takıma karşı kötü oynadığı için 30. dakikada oyundan çıkarken ıslıklanıyor. yahu dünya üzerindeki futbolcuların %95'i atletico madrid'e karşı kötü oynuyor. ama yok, büyük galatasaray taraftarı her zamanki gibi tepki koyması gereken yeri çok iyi seçti ve tepkisinde haklı. tebrikler, sezonun başında, eylül'ün ortasında emre gibi bir çok mevkide oynayan hatta şimdi aşağıda belirteceğim sebepten dolayı önemli olabilecek bir oyuncuyu kaybettik. umarım kaybetmemişizdir.

    şimdi emre neden bu galatasaray için önemli bir futbolcu olabilir? galatasaray'daki sorunların başında orta saha problemi geliyor. hamza hoca'da 4-2-3-1 dizilişi ile oynuyor. çünkü en iyi futbolcumuz sneijder'in asıl mevkisi bu dizilişteki forvet arkası pozisyonu. bu dizilişin kanatlarında oynayan futbolcular da hep hücum karakterli olunca, sneijder'in arkasındaki ikiliye çok yük biniyor ve selçuk-rodriguez ikilisi bu yükü kaldıramıyor. hatta melo'nun formu iyi olmadığı zaman selçuk-melo ikilisi bile kaldıramıyordu. bu durumla bir çok takım karşılaşıyor. peki bu durumda ne yapılır?

    1. çözüm: sistem değişir. 3'lü orta saha ile oynanır. sneijder sol açığa geçer. artık sneijder'in verimi düşer mi artar mı bilemem. sneijder bu adam. çözüm olur mu olmaz mı bilemem. çünkü hamit'in sakatlığı yüzünden orta saha rotasyonumuz dar. orta üçlüyü yedekleyemeyiz.

    2. çözüm: 4-2-3-1'in kanatlarından birisinde pas oyununa yatkın orta saha karakterli bir futbolcu oynatılır. daha rahat top kullanılır. yenilen kontratak sayısı azalır. daha oturaklı, paslı, alanı daraltan bir oyun oynanır. bunu bir çok takım yapıyor. bizde de emre gibi hamit gibi (başka takımlardan da örnekler verilebilir) orta saha karakterli olup kanatlarda oynayabilen futbolcular var. hamit sakat olduğu için elimizdeki emre'yi mesela sağ açıkta deneyip bu orta saha problemine bir çözüm üretebiliriz(dik).
App Store'dan indirin Google Play'den alın