resim
Metin Oktay
Mevki:Santrfor
Doğum:02.02.1936
Ölüm:13.09.1991 (55)
Uyruk:Türkiye
  • 1084
    eskilerden bir gün pederle mersin maçına gitmiştim. hani galatasaray'lıyız. sarı kırmızı örülmüş tulumlarımız var ama nerede gideceğiz galatasaray maçına. mersin'de büyüdüm o yüzden mersin maçları izledim. sonra üniversite'de gittik sami yen'e.

    neyse işte ilk okul falanım. sürekli apır sapır sorular soruyorum. ''baba orta sahadan gol olur mu ?'' dedim. yanımda ki amca da bizi dinliyormuş;

    -bak yeğenim sene .... * tam yine buradan maç izliyorum. kaptan bir vurdu orta sahadan, gol. hiç unutmam. tam bak şuradan. şu daireyi geçti vurdu.

    -amca kaptan kim ?

    -kaptan yahu, metin. kral metin.

    benim için çok büyük anlamı vardı. metin diye bir futbolcu var ve orta sahadan gol atmış. acaba nasıl atmış. hayalini kurardım. daha önce hiç orta sahadan gol atan birini görmedim ki. öyle sürekli futbol programı yoktu. zaten izleyemezdik. gazetelerde atılan gollerin 3 kare resimleri olurdu. oradan ''aaa hakan şükür böyle gol atmış bak.'' derdik. cebimizde internet de yoktu ki açıp bakalım. kim bu metin ? sonradan öğrendik. metin oktay'mış adı. sadece gol atmamış. adını yazmış kalplere.
App Store'dan indirin Google Play'den alın