resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 4889
    eleştirilerin odağındaki isimdir.

    neden eleştiriliyor 3 kupa kazandırdı gibi argümanlarla savunmak yersiz.

    geçen sezon gelen şampiyonluğun neden kaynaklandığını cümle alem biliyor.

    takımın eksikleri geçen sezonun başlarından beri belliydi taraftar da hocayı bu yönde zilyonlarca kez uyardı.

    şimdi bakıyorum da televizyonda bazı eleştirmenler taraftarı yıldız oyuncu istemekle itham ediyor.

    hayır!

    biz de kendimizi iyi ifade edemedik galiba ne istediğimizi açıklayayım:

    bu taraftar hiç bir zaman imkansızı istemedi, sadece mantıklı hamleler yapılmasını istedi. elbette ibrahimovic'i takımda görmeyi herkes isterdi. ancak herkes bunun bir hayal olduğunu biliyordu.

    taraftarın tek isteği takımdaki zerzevattan kurtulunması ve yerlerine çok pahalı olmayan ama kaliteli isimlerin alınmasıydı.

    gönderilmesi gerekenler kimlerdi:

    -en başta sabri sarıoğlu! oynadığı bir iki maçla savunmayalım bu adamı. bizim hedefimiz şampiyonlar ligiyse bu adamın o yetenekle o mecrada yeri olmamalı.

    -umut bulut. adamın asıl yeri santrfor mevkisi. orada bile ilk 11 oyuncusu olabilecek düzeyde değil. sadece rotasyon oyuncusu. ama sen bu adamı yollamadığın gibi bir de sağ kanat oynatarak bizi çılgına çeviriyorsun.

    -burak yılmaz. kesinlikle futbolcu değil. bir futbolcunun topla arası kötüyse hele hele bir forvet ya da orta sahaysa, futboldan başka branşlara yönlendirmen gerekir. bu adamda top hakimiyeti anadolu takımı stoperi seviyesinde. fiziği var ama kullanmaz sürekli yerlerde. hava toplarında zayıf. takım oyununa katkısı sıfır. ileride top tutamaz. pas yapamaz. deli dana gibi koşar ama yaptığı şey baskı olmaz. yaptığı bir iki iyi şey var onlar da: hız, ortalama bir son vuruş yeteneği, savunma arkasına koşu. bu kadar! bunları herkesin görmesine rağmen sen bu adamı ibrahimovic'le bir tutuyorsun ve santrfor almıyorsun. sonra şl'de başarıdan bahsediyorsun! hadi takımda tuttun transfer de yaptırmadın ona da eyvallah. elindeki en iyi forvet olmasına rağmen oynatmamalar oyundan almalar adamla sorun yaşamalar falan...

    gelelim taktik ve transfer saçmalamalarına:

    elinde yasin var, sen umut'u sağ açık olarak kullanmaya zorluyorsun. adamda kanat olabilecek ne gibi vasıflar görüyorsun. çok mu hızlı? fuleli mi böyle yardıran gideninden? yoksa savunmaya katkısı çok mu fazla? nedir yani?

    sneijder sol açık oynuyor. yav adam artık sıkıldı oralarda onatılmaktan bi siz bıkmadınız. adam kanatta oynayabilecek tempoda değil. en önemli özelliği olan öldürücü pasları ve şutlarını da oradan kullanamıyor. 60. dakikada dili dışarıya çıkıyor adamın.

    bilal ve selçuk'u yan yana oynatıyorsun. afedersin de hocam senin çok geniş bir hayal gücün var. bu orta sahanın hangi rakibe direnebileceğini düşünüyorsun? nice maçında görmedin mi? sivas maçında görmedin mi? bu adamlar yumuşak karınlı adamlar. en iyi yaptıkları şey pas organizasyonunu sağlamak. ha bunları beraber oynatmışın ha xavi pirlo'yu yan yana koymuşun aynı şey.

    melo'yu oynatmıyorsun. melo bu sene herkesin canını sıktı kabul. ama ya bu adamı satıp yerine adam gibi birini alacaksın ya da takımda kaldıysa oynatacaksın başka ihtimalin yok. melo'nun bu takımda oynatılamaması gibi bir lüks yok.

    dzemaili'yi kullanmıyorsun. adam geçen sene kendini pek gösteremedi kabul. zaten fazla şans verilmedi. ama bu adamın selçuk'tan daha kötü oynama ihtimali yok hoca! en kötü selçuk ayarında oynar. ama sen bu adamı bırak selçuk'un yerine düşünmeyi rotasyonda bile kullanmadın.

    jem'i, bilal'i neden aldırırsın da boşa para harcatırsın? aynı tip oyuncular kadronda yok muydu? madem ffp diyorsun bu gibi oyunculara neden boşa para döküyorsun? sabri'ye neden zam yaptırıyorsun. takımdaki çer çöpten kurtulamıyorsun.

    işte hocanın asıl eleştirilme sebepleri bunlardır. şu yaptığı saçmalıkların yerine daha mantıklı hamleler yapsa, cidden şu takım bu sene de şampiyon olur. bakın takıma taktik olarak yeni şeyler katmasına da gerek yok. sadece şu hamleler şampiyon yapar rakiplerin hali ortada çünkü. bizleri de asıl çileden çıkaran bu basit şeylerin yapılmayıp sorun haline getirilmesidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın