resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 4884
    ikilemlerin arasında kaybolmamıza, kendi içimizde bölünmemize sebep olan teknik direktör.
    2014/2015 sezonu başında cesare prandelli ile çok kötü günler yaşadıktan sonra hamza hamzaoğlu'nun takımın başına gelmesiyle bir o kadar güzel günler yaşadık.
    böylece prandelli tu kaka teknik direktörlük mertebesine ulaşırken (ki katılıyorum) hamza hamzaoğlu müthiş teknik direktörlük şerbetinden içti (ki katılmıyorum).
    peki hamza hoca'nın bu başarılı görüntüsüne sebep olan neydi?
    1-) prandelli'nin tu kaka'lığı mı?
    2-) futbolcuların prandelli zamanında hiç kişisel performans sergilememeleri ve sorumluluk almamaları mı?
    3-) hamza hamzaoğlu'nun müthiş teknik direktörlüğü mü?
    4-) futbolcuların hamza hamzaoğlu zamanında tüm iyi niyetlerini ve kişisel performanslarını sahaya yansıtmaları mı?

    cevap 1-2-4
    3'ü ise modifiye etmemiz gerek. hamza hamzaoğlu iyi teknik direktör değil ama iyi insan. temiz kalpli, güler yüzlü. insanların da içinden onu öyle gördükçe onun da başarılı olması için ekstra çaba sarf etmek geliyor (milyon euro alan futbolcuların teknik direktör kişiliğine göre futbol oynayıp oynamamaları apayrı yanlış ve antiprofesyonel bir şey)

    belki de 2014/15 sezonunda son haftalarda bir şekilde takımın ayakta kalmasını sağlayan etkenlerden biri de prandelli'nin yüklediği kondisyondu, bunu asla bilemeyeceğiz.
    ama net bir şekilde 1-0 biten son haftalardaki en kritik maçlarda hiç düşmeyen muslera-melo-sneijder-yasin performansları hamza hamzaoğlu'nu her maçtan sonra tribüne çağırılıp alkışlanan insan konumuna getirdi.
    sonunda da 3 kupa kazanıldı.

    ama ben her zaman bir teknik direktörün karakterinin performansının, sezona takımla başlaması halinde geçerli sayılabileceğini düşünüyorum. bu noktada benim için hamza hoca'yı iyice tanıma süreci 2015 haziran'dan itibaren başladı. ve hayalkırıklıkları da bu süreçte boy gösterdi. çapsız bir yönetimin yaptıklarıyla senkronize söylemleri, takım içi dengeleri bahane ederek transferlere karşı çıkmaları, daha zamanımız var diyerek mevcut durumu görmezden gelmeleri, forvet alırsak burak yılmaz'a ayıp olur tarzı söylemleri ben ve çevremdeki herkeste kaygılar uyandırdı. geçen sene bazı maçlarda oyuna inanılmaz yanlış müdahalelerini affedip görmezden gelmeye çalıştığımız hamza hoca artık ufaktan errorler vermeye başladı.

    son olarak 24 ağustos 2015 galatasaray osmanlıspor maçında yasin öztekin ile başlamayıp sonrasında burak yılmaz'ı da oyundan çıkararak ve umut bulut'a 90 dakika sabrederek sabırları zorladı.

    galatasaray taraftarı 3 kupası var diye bir teknik direktörü eleştirmekten mahrum bırakılamaz. eğer taraftar yarını düşünüyorsa, bir şeylerin yanlış gittiğini düşünüyorsa, zaman kaybetmeden müdahale etmelidir ve ediyordur da. burak yılmaz'ın oyundan çıkışındaki yuhalamanın kime olduğunu anlamak için ortalama bir zekaya sahip olmak yeterli.

    25 ağustos 2015 tarihi itibariyle kredisi tükenmekte olan galatasaray yönetimi, sabri sarıoğlu, hamza hamzaoğlu üçlemesinde yine de en çok krediye sahip olanı hamza hoca. ancak bu çapsız açıklamalar, tercih hataları vs devam ederse ne yazık ki yılbaşını görmeden görevinden ayrılacağını düşünüyorum, ancak bu ayrılık görevden alınma değil, istifa şeklinde olacaktır, zira duygusal yapısıyla taraftarın baskısına karşı fazla direnemeyecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın