resim
Mircea Lucescu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:78
Uyruk:Romanya
  • 1008
    kendisini sistem, taktik, oyun v.b. kavramlar üzerinden yorumlamaktan ziyade insan analizi konusunda yorumlamak gerekiyor. yani düşüncelerimi daha da açıkça ifade etmem gerekirse lucescu dünyadaki hocalar içinde "insan sarrafı" olarak nitelendirebileceğimiz kavram konusunda dünyanın en başarılı 1-2 hocasından biri. diğerlerini bilmiyorum ama özellikle lucescu bu konuda harika. artık ne yapıyorsa hep sorunsuz, kendine iyi bakan ve formuna özen gösteren brezilyalıları seçiyor. misal, kadrosunda bulunan ya da bulunmuş brezilyalı oyuncuların ukrayna gibi bir ülkede herhangi bir vukuatlarının çıkmamış olması bunun bir örneğidir. ya da gelen oyuncuların formlarını hep en üst düzeyde tutup, kendini "ortamlara" salmamış olması da bunun başka bir örneğidir.

    kadrosunda bulunan ve bulunmuş brezilyalılar şunlar;

    1) elano
    2) william
    3) luiz adriano
    4) douglas costa
    5) wellington nem
    6) bernard
    7) fred
    8) taison
    9) alex teixeira
    10) marlos
    11) ismaily - bu nasıl brezilyalı ben de anlamadım amk-
    12) marcio azevedo
    13) dentinho *

    bu oyuncuların çoğunun geldiği yaş aralığı 18-22. yani ergenlik ve ergenlik döneminin bitiş aralığı. öyle ya da böyle iyi para alıyorlar. en düşük para alanı 500.000 euro alsa bile o yaştaki bir futbolcu için müthiş para. hele ki brezilya gibi mottosu eğlence ve parti olan bir ülkeden gelen biri için muazzam para ama bu adamlar hep işine odaklanıyor, hep kendilerini geliştirmeye ve en iyilerini yapmayı deniyorlar. eğer olmuşsa olayları ben duymadım ama sonuçta dentinho dışında maksimum olay çıkaran brezilyalı 2 kişidir. burada aktif kadroyu maçkolik'ten bakıp geri kalanlarını hafızamdan yazan benim bile 13 kişi bulduğumu düşünürsek daha da fazladır bu brezilyalı sayısı ve 15-20 brezilya içinde neredeyse sıfır vukuat. muazzam bir şey bence.

    bu arada dentinho dışında dedim çünkü dentinho bildiğin çürük elma. ama luce onu da fark edip hemen beşiktaş'a postaladı. dentinho şu an halen aktif kadroda ve geçen sezondan beri forma şansı vermeye adeta "taşın suyunu çıkarmaya" çalışıyor ama dentinho taş değil 32'lik demir bildiğin.

    neyse, benim luce hakkında diyeceklerim bu kadar. keşke o zaman bizden gönderilmeseydi. şu an ne durumda olurduk tahmin edemiyorum ama lucescu'nun 2000'den beri başımızda olduğunu hayal edince insanın aklına güzel şeyler geliyor. ha olmadığı zaman da güzel şeyler oldu, sonuçta galatasaray bu..
App Store'dan indirin Google Play'den alın