resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 9447
    burak yılmaz. hakkında söylenecek o kadar çok şey var ki. ama bizim söylediklerimizi, söylemek istediklerimizi şimdilik kenara bırakalım. teknik direktör hamza hamzaoğlu'nun burak ile ilgili söylediklerine bakalım bir.

    "burak yılmaz gibi bir oyuncu getirmek isteseniz 15-20 milyon euro para vermeniz lazım"

    "(burak yılmaz'ın yanına gelmesi sonucu) herkes yıldız yıldız diyor, işte gerçek yıldız geldi"

    ve bunun gibi pek çok açıklamasını görebilirsiniz. ayrıca şunu da yazalım, değerlendirme yaparken bunu da düşüneceğiz.

    - 2015-2016 sezonu için 2.800.000 euro sabit transfer ücreti ve 25.000 euro maç başı ücret
    - 2016-2017 sezonu için 2.850.000 euro sabit transfer ücreti ve 25.000 euro maç başı ücret
    - 2017-2018 sezonu için 2.900.000 euro sabit transfer ücreti ve 25.000 euro maç başı ücret
    - 2018-2019 sezonu için 2.950.000 euro sabit transfer ücreti ve 25.000 euro maç başı ücret

    alacak.

    şimdi burak yılmaz hakkında hocanın görüşleri ve elimizdeki resmi kap sözleşme bilgileri bunlar.30 yaşındaki burak yılmaz, 2015-2016 sezonunun ilk haftası itibariyle , galatasaray futbol takımındaki iki forvetten bir tanesi. diğer ise hepinizin bildiği üzere umut bulut. bu son cümleyi okuyunca çoğunuz bi yüzünü buruşturdu biraz farkındayım. çünkü umut bulut her ne kadar bu güne kadar iyi niyetinden şüphe etmediğimiz, sahada olduğunda elinden geleni yapan bir isim olmasına rağmen, golcü özellikleri son derece kısıtlı bir oyuncu oldu. 32 yaşındaki umut bulut, kariyeri boyunca oynadığı fizik mücadeleye dayalı futbolu, artık yaşının da etkisi ile, eskisi kadar oynayamamaya başladı malum. özellikle geride bıraktığımız ve dördüncü yıldızı aldığımız 2014-2015 sezonunda , son haftalarda hiç bir alternatifi olmayan bu iki oyuncunun düşük perfomansı ile, tabiri caiz ise ecel terleri döktük. 2014-2015 sezonu demişken, bakalım bu iki isim 2014 – 2015 sezonunda neler yapmış.

    burak yılmaz: dakika = 2274 /// gol = 16 /// asist = 4 /// verimlilik = 0,008

    umut bulut: dakika = 1750 /// gol = 11 /// asist = 3 /// verimlilik = 0,008

    işte bu veriler bizi zurnanın zırt dediği yere getiriyor. yukarıdaki istatistiklerin üstte olanı , galatasaray tarihine gelmiş en önemli forvetlerden olduğu iddia edilen, kral lakaplı, değerinin 15-20 milyon euro civarı olduğu söylenen, 34 yaşına gelene kadar klüpten yılda en az 3,5 milyon euro kazanacak burak yılmaz'a ait. altta olanı ise, galatasaray futbol kulübünün son yıllarda görüğü en yeteneksiz forvetlerinden biri olarak lanse edilen, ki açıkçası ben de hemfikirim, 32 yaşına gelmiş ve artık fiziksel olarak ciddi düşüşe geçmiş olan umut bulut'a ait.

    ayrıca bir de şunu eklemek gerekir diye düşünüyorum. eğer aksini düşünen varsa rica ediyorum belirtsin. burak yılmaz, gol atması dışında forvet özellikleri zayıf bir oyuncu. özellikle top indirme,duvar olma,top dağıtma, ofsayttan kaçma, pres yapma, faulsüz mücadele gibi pek çok konuda, hepimizin sahada görünce suratı düştüğü umut bulut'tan daha kötü bir oyuncu. aksini iddia edecek kesim %5 falandır tahminen.

    hocamızın iddiasına göre burak yılmaz 15-20 milyon euroluk bir oyuncu. peki, nasıl oluyor da, 15-20 milyon euroluk bir forvet,umut bulut gibi bir oyuncu ile aynı verimlilik ile oynuyor? bak oyun içi katkısını demiyorum, gol ve asist olarak, yani kendisinin en iyi olduğu, kral lakabını aldığı alanda. diğer forvet özellikleri ile ilgili yorum yapmıyorum bak. sürekli yaptığı fauller, ofsayta düşmeler, sürekli pas alamayınca arkadaşlarına yaptığı tavırlar, şişirilen her topun, arkasındaki stoper kim olursa olsun kaybedilmesi gibi ekstra forvet özellikleri değil, en iyi olduğu alandan bahsediyorum. nasıl bir kral, en iyi olduğu alanda bile, galatasaray futbol takımının son yıllarda gördüğü en kötü forvetlerinden birinin bile neredeyse gerisinde kalabilir? peki böyle bir forvet, nasıl olur da galatasaray gibi bir takımın forvette ilk ve neredeyse tek opsiyonu, 34 yaşına kadar neredeyse wesley sneijder ve fernando muslera kadar yüksek bir maaş ile bu takımda kalabilir? bu adamın yerine değil, onunla tatlı rekabete girecek forvet aradık bütün transfer sezonu. e güzel kardeşim senin takımında bu adamla tatlı rekabet yapacak oyuncun zaten var. veriler yukarıda, oyun içindeki durumlar kafanda. evet, hatırladın işte. umut bulut. burak ile tatlı rekabet yapacak adam umut bulut. bize burak ile tatlı rekabet yapacak adam değil. bu takımda umut bulut ve burak yılmaz'ın yaptığı işlerin toplamını tek başına yapacak adam lazım. bu daha ne kadar bariz olabilir?

    haluk levent'in haluk levent olduğu yıllar vardı. liseliler bilmez. adam o kadar güzel aşk şarkıları yazardı ki. haluk levent iyiydi be. fakat haluk levent'in bir şarkısı vardı ki, onu ayrı bir severim ben. buraya yazayım, belki dinlemek isteyen olur.

    haluk levent – kral çıplak.

    anlayın artık lütfen. kral çıplak.

    eyyorlamam bu kadar.

    edit:imla vb.
App Store'dan indirin Google Play'den alın