resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 4593
    bakın sayın hocam kolay kolay hiçbir teknik adam için bunu bilmiyor, bunu nasıl göremiyor filan demem. o burada oynar, şu şöyle oynar tarzı entry görünce de ekşide olsun burada olsun basar eksiyi geçerim. benim futbol yorumcusundan beklediğim, çok sevdiğim kaan kural' ın ve ekürilerinin basketbol takımları ve koçları ile ilgili yaptıkları yorumlara benzer yorumlar duymaktır. yani o olmaz, bu olmaz demek yerine hocanın ne yaptığını açıklamak, yorumlamak üzerine kurulan cümleleri severim ve zevkle okurum. hocanın planlarını ve o planların sahaya ne kadar yansıyıp yansımadığının analizini severim ben ve elbette bunun nedenlerine ilişkin yorumları. ezberlerden nefret ederim; sergen hagi ile oynamaz, çift forvet deplasman maçına çıkılmaz vs. vs. gibi tüm ezberleri de umursamam, ciddiye almam. sizin benim nazarımda eleştirilecek bir dolu özelliğiniz olduğu halde şurada iki üç kişi bizi okuyor diye kendimi bir halt sanıp da kahvede maç izlerken ağzımdan çıkan eleştirileri, o an ağzımdan çıktıkları gibi buraya aktarmak yerine, düşünüp, şekillendirip, eleyip yazıyorum. 3 5 kişinin okuyacağı bir yorumda bile bu kadar özen gösteriyorum, her zaman değil gerçi o ayrı.

    sayın hocam, taraftar tepkili, haklılıklarının ya da haksızlıklarının tartışılmaya açık olduğu bir sürü konuda ortak bir eylemleri var; tepki. şimdi sizden şunu istiyorum hocam; işin teknik taktik yönü bir kenara bari yaptığınız açıklamalarda bu tepkiyi daha da arttırmamaya özen gösterin. yahu bir tutturmuşsunuz içimizden hallederiz, içimizden hallederiz... bırakın büyük bir futbol takımını yönetmeyi, 8 kişinin çalıştığı küçük bir ofiste bile çay dağıtan, bulaşık yıkayan, yemeği hazırlayan abla işten ayrılırsa o ofisteki kalan 8 kişi(patron, sekreter, stajyer, 4 çalışan) o ablanın yokluğunu içlerinde halletmekte zorlanırlar. neyi nasıl hallediyorsunuz içinizden? ya tamam mutlaka vardır planınız, o zaman onu paylaşın hocam ben de onu yorumlayayım, biz de onu yorumlayalım. melo giderse orta sahada koray' ı kullanabiliriz diyorsunuz mesela. tamam kabul, ama neden koray bana bunu anlatın lütfen. futboldan az çok anlayan herkesin neredeyse hemfikir olduğu bir konu chedjoe' nun elimizdeki ''devşirme defansif orta saha'' bölgesi için en uygun adam oluşu. neden chedjou değil de koray? deyin ki chedjou en önemli stoperim, onu o bölgeden çekemeyiz, inanın kabul yine, ama koray neden o zaman? bunu anlatın bize. şu şu özelliklerinden dolayı koray deyin biz de onu konuşalım; ama bırakın galatasaray' ı, akhisar' ın başında olsanız ve takımınızın bir defansif orta sahaya ihtiyacı olsa ve transfer bütçeniz de olmasa, galatasaray' ın bedavaya kiralık listesine koyduğu koray için yönetime ''koray' ı alalım ben onu orta sahada kullanırım'' der miydiniz? bunu diyeceğinize bir inanabilsem inanın yine eleştirmeden az biraz daha arkanızda durmaya çalışacağım ama siz akhisar' da bile defansif orta saha olarak koray' ı düşünmezdiniz sanki be hocam. ya belki koray muazzam bir orta saha oyuncusu olur o da ayrı bir konu. ama benim takıldığım o değil sayın hocam. hani sene başından beri bazı arkadaşlar vizyonsuzsunuz diye sizi eleştiriyorlar ya, işte onların kimisi dünya çapında tanınan oyuncuların transferi hiç düşünülmüyor diye diyor bunu ve ben onları ciddiye almıyorum, ama bir kısmı da benim gibi şeylere takılıp size vizyonsuz diyor hocam. kişi kendi gibi düşünen insanları görmek ister, görünce mutlu olur ben de öyleyim. hocam çok konu var da ben bu entry de tek konu üzerinden gidiyorum ve gerçekten bu konuyu önemsiyorum; içimizden hallederiz ne demek sayın hocam ya? koskoca galatasaray bu kadar plansız programsız, kör topal idare edilebilir mi? 24 tane büyük ego canım cicim, aslanım koçum diye gazlanarak, sahadan çıkarlarken onlara sarılarak idare edilebilir mi? cevabınız evetse tekrar düşünün derim hocam zira dışarıdan ne takımın ne de 24 egonun o şekilde idare edilemediği çok net şekilde görülüyor.

    ben bir taraftar olarak sizin olası bir istifanız ya da görevden alınmanız durumunda olsun ''ya içimizden hallederiz'' diyemiyorken sizin böyle bir sorumluluğun altında bu kadar rahatça bunu söyleyebilmenizi de hayranlıkla karşılıyorum. zorlanırız deyin, bu sene şartlar böyle şampiyonluk zor bu kadroyla deyin, gençlerle yolumuza devam edeceğiz olduğu kadar deyin ama sırf kadrodaki oyunculardan biri diye, melo' nun boşluğunu koray ile de halledebiliriz diyorsunuz ya işte ben artık orada dayanamıyorum. zira verdiğim örnekte olduğu gibi bizim 8 kişilik büroda abla işten ayrıldı biz mutfak kısmını 7 kişi içimizden bir türlü halledemedik. umarım siz takımdaki eksiklikleri içinizden halledersiniz ne diyeyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın