resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 9263
    hamza hoca burak' a yazık ediyor. herkesle tartışırım ki burak bu kadar itin götüne sokulacak bir adam değil, formdayken, neler yapabildiğini gösterdi. formsuz burak 16 gol atıyor. hiç bana arkasında sneijder filan filan demeyin. müthiş golcü dediğiniz, son vuruş ustası dediğiniz ümit akran' ın ligdeki gol rekoruna bir bakın bakalım kaçmış. şimdi ümit şöyle forvetti filan da demeyin, zira değildi, sadece golcüydü. ilk senesi hariç milan baros -sakatlığın da etkisiyle- yokları oynadı. baros ile burak' ı kıyaslamıyorum baros her şeyiyle çok daha üstün bir hücum oyuncusuydu ama baros da kariyerinin en yüksek gol rakamına galatasaray' da ulaştı.

    hakan şükür de hep eleştirilirdi ama elbette hakan şükür de burak ile kıyaslanmayacak kadar üst düzey bir hücum oyuncusuydu. abartığımı düşünen çıkar mı bilmiyorum ama burak kadar gol atıp, elmander kadar koşup, drogba kadar hava hakimiyeti olan bir adamdı kral. yine de itin götüne sokulduğu çok olmuştur. türk futbol tarihinin en golcüsü olan ve kırdığı gol rekoru muhtemelen biz hayattayken kırılamayacak olan hakan şükür için de ''tüm toplar ona atılıyor o yüzden bu kadar gol atıyor'' deniyordu.

    tüm bunları burak süper, burak hep oynasın demek için yazmıyorum. ama burak bu akdar değersizleştirilecek bir adam kesinlikle değil. sadece silahları çok sınırlı. topu aldığında kaleye yüzü dönük dğeilse çok etkisiz ve savunulması çok kolay bir adam burak. tek vuruşu kötü, hava topları kötü, sağdan soldan yerden kesilen toplara gidişi, o topları tamamlayışı kötü. tek silahı kaleye yüzü dönük top almak, arkası dönük alırsa dönemez, ama yüzü dönük alırsa çok etkili. düşünün şimdi, bu kadar sınırlı silahı olan bir adam bu kadar pozisyona nasıl girebilir? hangi savunma aman ya girerse girsin zaten gol atamıyor diye düşünerek burak' ı pozisyona sokar. savunmaya çalışıyorlar, pozisyona girmesin istiyorlar ama giriyor adam. bu bir meziyettir.

    gelelim entrynin ilk cümelsine; hamza hoca formsuz burak' ı oynatmak yerine biraz kenarda bekletse taraftar bu kadar tahammülsüz olmayacak. ya koy sinan' ı, hazırlık maçında koy, kötü oynasın, biz de diyelim ki burak' a haksızlık etmişiz. umut' u böyle bitirdi hamza hoca ne yazık ki, artık taraftarın umut' a zerre tahammülü yok ve görülüyor ki burak' a da artık kimsenin tahammülü kalmadı. bence yanlış, tekrar söylüyorum burak bu kadar kötü bir adam değil ama hem, sırf gol rakamlarına bakarak, sınırlı yeteneklerini görmezden gelip de zamlı kontratı alması hem de kötü oyununa rağmen ısrarla sahaya sürülmesi sonucu taraftarın burak' a da tıpkı umut' a olduğu gibi zerre tahammülü kalmadı ne yazık ki.
App Store'dan indirin Google Play'den alın