• 89
    bu başlıkta sadece bugün değil başka zamanlarda da fenerbahçe ile ilgili sorular olmuş.

    fenerbahçe'nin durumu bizden çok daha kötü bunu bilin öncelikle ancak neden ffp yok o zaman diyebilirisiniz.

    sebebi şudur: fenerbahçe 3 yıldan uzun süredir avrupa'da yoktur da ondan. nasıl takım ve ülke puanın dönem veya kadraj yılı 5 yıl ise ffp için de 3 yıldır. 3 yıl avrupa kupalarına katılan takımların belli bir zarar limitleri var bunu geçemiyorlar olay bu.

    fenerbahçe'nin ise ilk yılı olduğu için bu henüz dönem yıllarının ilk yılında ve kotasını henüz dolurmadı bu kafayla giderse bu sezon sonu bilemedin gelecek yıl sonu doldurur onlar da ffp var diye beyanat vermeye başlarlar. bozuk türk futbol düzeniyle hiç bir kulüp ffp'den kaçamaz aklınızda bulunsun.

    o ne ya diyenler için de mantık şu uefa kendi organizasyonuna katılmayan takımları pek takmıyor. yoksa küçük takımlar veya alt liglerde borç batağında sürünen çok takım var hiç birisi ceza almıyor sebebi uefa organizasyonlarında yer almamasıdır. fenerbahçe için macera henüz yeni başlıyor.

    edit: `galafans` beni eskişehirspor konusunda uyardı. haklıdır. konu sadece fenerbahçe üzerinden ilerlediği için yazdım. diğer kulüpler için vergi ve vergiyi ödeyememe durumu söz konusu vergi ödememe durumunda yine yaptırımla karşı karşıyasınız. neden belirtmedim zaten zarar eden kulüpler vergi ödemiyorlar biliyorsunuz ancak gaziantep eskişehir gibi borsa ve denetime açık değil de dernek olarak yönetilen kulüplerde ne gibi cukkalama olayları olduğunu siz düşünün işte :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın