resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 4357
    artı yönleri
    1. döneminde wesley en istekli en başarılı dönemini geçirdi. 90 +'da oyunu burakmayan hollandalı izledik.
    2. telles her geçen gün gelişti ve gelişmekte.
    3. gönderilmesi istenen yasin inanılmaz bir topçuya dönüştü. çöp adam denen adam en değerli oyuncular listesine doğru ilerlemekte.
    4. hakan balta öz veri ile oynadı, hamit canla başla inanılmaz bir şekilde en kritik maçların adamı oldu.
    4. ilk 11'i genelde belli idi. 35 maçta 35 farklı defans kurgusu ile çıkan sabri'yi sol bek oynatan ama ne hikmetse övülen hocalardan olmadı.
    5. bahane ve mazeret üretmedi. sakatlıklar, cezalılar rakip lehine hakem hatalarından bahsetmedi. golcüsü yoktu. bir kez ağlamadı.
    6. bruma'dan da taraftar oyuncuyu ıslıklayana kadar faydalandı.
    7. takım içinde gruplaşmaları da ortadan kaldırmıştı.
    8. öğrenmeye açık olması, öz eleştiri yapması. hata yaptığını kabul etmesi. doğru rol model olması.

    yukarıdaki artılarda hamza hocanın sıfır etkisi var demek, yok saymak, görmezden gelmek kanımca büyük haksızlık. bir örnek; geçen yıl içeride bursa maçı, sabri çıkınca genç sinan'ı alıyor. kitaba uygun değil oyuna bakıyor. genç sinan sol ayağından sağına aldığı pozisyonda kaleciye değil köşeye bıraksa sinan'da hamza hoca da tarih yazacaktı. ama hamza hoca hem sinan düşmanı, hem genç düşmanı. hoca hata yapacaktır. ne tecrübeli cv'si 10 numara hocalar geldi, hamza hoca sadece yaşı sebebiyle daha çok krediyi hak etmekte.

    vizyon
    takımın eksik yönlerini hamza hocayı sevenler de yazdı. ben takımın bir değil 2 gülcüye ihtiyacı olduğunu sağ bek, sol bek, stoper ve melo giderse yerini doldurmamızın zor olduğunu yazmıştım. önce hocanın vizyonsuzluğu iddiaları ortaya çıktı. andre ayewi istediğini idari menajeri fransa'ya gönderdiğini şahsen ve kesin olarak bildiğim için sorunun vizyon değil yönetimin para bulamaması olduğunu düşünüyorum. ünal aysal bir mali yapı bıraktı. aşağıdaki bilgileri ben uydurmuyorum, galatasaray.org'da bulunan bilgiler;

    --- alıntı ---

    nike ile yapılan sponsorluk sözleşmesinin gelirleri 2021-2022 sezonuna kadar, federasyon’dan gelecek gelirler 2017-2018 sezonuna kadar, türk telekom arena’nın gelirleri 2019-2020 sezonuna kadar temlik edilmiştir. 30 eylül 2014 tarihi itibariyle vermiş olduğumuz teminat ve temliklerin toplamı yaklaşık 1.25 milyar türk lirası’dır.

    --- alıntı ---

    ünal aysal başkan; döneminde elde ettiği 1 milyar dolara yakın gelire rağmen aldığı banka borçlarının karşılığında borçların teminatı olarak borçların 2.52 katı teminat vermiştir. bunu yapan başkan kanımca vizyonlu diye herkesin götünü başını yırttığı ünal aysal'dır. ama ceremesini vizyonsuz veya denge dengeoğlu diye dalga geçilen hamza hamzaoğlu çekmekte. ortada para yok. yukarıdaki yıllara lütfen bir bakın. 2022 var en erken 2018. hamza hoca vizyonlu diye ayılıp bayılan ünal aysal yüzünden istediği oyuncuları alamayan bir adam. ama hoca sesini çıkaramayan, terbiyeli eldeki imkanlara göre mevcut yönetimi korumaya çalışan bir hoca.

    sabri konusu
    sabri geçen yıl kadro dışı kalmış, sonra prandelli son döneminde sanırım affedilmiş, elinden geldiğince oynamış, çabalamış iyi maçları da olan kötü maçları da olan bir oyuncu. ben yıllardır taç dahi atamayan oyuncu olarak kendisini eleştirdim. kendisi ile sözleşme imzalanırken yapılan zam geçen yıl alacağı varken alacağım yoktur karşılığında imzaladığı yazıdaki halen ödenmeyen alacağına karşılık olduğunu düşünüyorum. içeriden bu yönde bir bilgi var ancak resmi bir açıklama yok. şayet yapılan bu zam geçmiş dönem borcu değilse açıkça aptallıktır. ancak bu zamdan hocanın mesul tutulması da başka bir aptallıktır.

    cem konusu
    bu çocuk iyi mi kötü mü şu an anlaşılmıyor. kötü ise hoca sorumludur. ancak sadece hocanın hata hanesine cem'in düşük maliyetini yazarım. yönetici olsam bu oyuncu zararlı bir yatırım ise zararın bir kısmını da hocanın alacağından keserim. %5 keserim %10 keserim ama keserim.

    5 transfer ve melo
    alman tankı dışında bilal ve cem ile 2 genç yabancı geldi. yani 3 yabancı 2 yerli. hoca ayrıca melo kalsın diye izin, görüşme ne gerekiyorsa yapıyor. 5 transferden de hoca verim alacaktır ve almalıdır. melo'nun gitmesin durumunda gitmesinden de yönetim sorumlu olur.

    akıl almaz seviyedeki hamza hoca düşmanlığı
    komisyoncu, köylü, faşist, ümmetçi, yerli sevici, ırkçı, yerli fetişisti, efendisinin kölesi, yalancı vs vs eleştirileri bilgisayar oyunlarının gençler üzerindeki değil ise (ki bu konuda bir eleştiri mesajı aldım) ortadoğululuktur. hak etmeyen adamlara değer verip, hak eden adamları (eleştiri değil, ben dahil herkes eleştiriyor) itin götüne sokmak, yaftalamak batılılık değildir. birde hava atmaları, böbürlenmeleri yok mu oldukça komik. (bir örnek; wesley ile tanışırken wesley ayağa kalkmamış ile başladı her şey. o gün büyük bir hoca olduğunu gösterdi. sıradan bir batı kültürü hareketini, sorun etmesi mümkün değildi. temiz adamdı, babasını kaybettiğinde allah ona büyük bir kapı açmıştı, ortadoğulu değildi yunanistan'da doğmuştu. hollandalı en güzel dönemini hocanın döneminde geçirdi. golünü atıp hocaya koştu. (bkz: 25 ocak 2015 galatasaray çaykur rizespor maçı) hocayı'da ünlü morinho hocaya benzetti. ama hoca yabancı düşmanı idi!!.)

    eleştirilerim
    1. rakip orta yapıyor kafayı gene rakip vuruyor. şl'ne kadar bu sorunu öncelikle çözmeli.
    2. stoperler ağır, genelde oyunumuz ağır, takım hazır değil ama hızlı oyunu unutmamalı.
    3. golcü almalı. hala ısrarlıyım iki golcüden vazgeçtim. büyük para yok biliyorum ama en azından başkanla konuşup net ve gerçek bir golcü ihtiyacını bildirmeli. savaşa gidiyorsun hocam mermin yok.
    4. tarık'ı daha çok denemeli. son maçta 1 hata dışında harika oynadı.
    5. orta açanların ortaları fizik kurallarına aykırı yerlere gitmemeli.
    6. korner dahil aşırı duran top çalışması yapmamız lazım.

    #hamzaoğluistifa
    galatasaray taraftarlık tarihinin en büyük ikinci nankörlüğüdür. birincisi rahmetli derwall'in istifasının istenmesi ile yapılmıştı.

    son söz; genç ve hata yapacak olan hocayı desteklemek fanboyluk, yabancı düşmanlığı yapmak, galatasaray'ı ikinci plana itmek değildir. ben mancini ve hatta prandelli hocayı da destekledim, eleştirdim. şu yaşında feldkamp gelsin saha kenarında koltukta otursun, hamza hoca onun yardımcısı olsun ben varım ama bu yaşlı kurt hollandalıya takarsa bana kızmayın.

    son söz 2: eleştiri herkes yapmalı ama hoca itin götüne sokulmamalı. bruma'yı kaçırdık hocayı kaçırmayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın