resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 4286
    kendisinin ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum. bu entry'yi kendisine hakaret etmek, istifa çağrısında bulunmak falan için de yazmıyorum. ama kendisini ısrarla savunan arkadaşlar belki ne yapmaya çalıştığını bana anlamlandırabilirler.

    öncelikle galatasaray'ın içine düşürüldüğü maddi durum ortada. hiç uçup kaçmaya gerek yok. zaten aklı başında olan bir insan çok büyük isimli transferler beklememeli. ibrahimovic falan bekleyen, ibrahimovic üzerinden bizi zamanında har vurup harman savurmasıyla bu maddi bataklığa sürüklemiş ünal aysal'la şimdi ki başkanımız duygun yarsuvat'ın vizyonunu karşılaştıran insanlar da bilinçsizce konuşuyor bana göre. öncelikle böyle bir vizyon kişilere bağlı değildir. kulübün böyle bir vizyonla hareket etme lüksü yok. ünal aysal yaptığı anlamsız transferler ve uzun süreli yüksek ücretli kontratlarla bizim ibrahimovic vizyonu olabilecek bir kulüp olma lüksümüzü çoktan yok etmiştir.

    ancak eğer sen böyle bir durum içerisindeyken stratejini buna göre belirleyebilirsin. bu çok zor bir şey değil. galatasaray'da zaten birkaç tane winner karakterli, tecrübeli ve kaliteli ayak var. bunların yanına tıpkı beşiktaş'ın senelerdir yaptığı gibi daha ucuz, kelepir ve genç oyuncular alarak takımı geliştirebilirsin. adamların son birkaç senedir aldığı en pahalı oyuncu demba ba. onu da 6 milyon euro bonservisi birkaç yıla yayarak aldılar. buna rağmen jose sosa, veli kavlak, tolgay arslan, gökhan töre, olcay şahan gibi adamlar transfer edip yüksek verim aldılar. şimdi de eksiklerini erkenden belirleyip ona göre bir transfer stratejisi edindiler. onların da sağ bekleri bizim gibi, yok gibi bir şey. baktılar hoffenheim küme düşmüş, gittiler 1.5 milyon euro'ya beck'i getirdiler. baktılar uzun boylu stoper lazım, brezilya'dan zamanında mancini'nin isteyip scout ekibinin de onay verdiği rhodolfo'yu 3.3 milyon euro'ya transfer ettiler.

    şimdi böyle bir strateji belirlemek neden çok zor galatasaray için? trabzon mbia'ı alırken galatasaray'ın haberi yok muydu? yada beck ve rhodolfo gibi oyuncuların piyasasını bilmiyor muydu? galatasaray'ın bu oyuncuları bilen, bunların piyasasından haberdar scoutları var. elbette ki bu oyuncuların menajerleri de boş durmuyor. illa ki galatasaray'a önerilmişlerdir. aynı şekilde rafael'in de galatasaray'a önerildiği ancak hamza hoca'nın istemediği söyleniyor ve o rafael 3 milyon euro'ya lyon'a gitti.

    peki biz neden bu stratejiyle hareket edip böyle kelepir futbolcular transfer edemiyoruz sorusuna gelince aklıma şunlar geliyor.

    1. hamza hoca bu takımın eksiklerini tespit etmede hızlı davranamadı. önce sezon içerisinde gördüğü futbolcuları birde kampta görmek istedi. dolayısıyla piyasada ki ucuz futbolcuları kaçırdı.
    2. hamza hoca takımda ki eksiklerin farkında ancak bu ve bunun gibi isimleri galatasaray için yeterli görmüyor, en iyilerini istiyor. ancak bu maddi durumda böyle bir seçeneğimizin olmadığını idrak edebilmiş değil.

    bana göre en büyük sıkıntı kararsızlık. hangi mevkiye hangi oyuncuların transfer edileceğine karar verilemiyor bir türlü. zaten her gün yaptığı açıklamalar bunu destekliyor bir nevi. bir gün forvet lazım diyor, başka bir gün o kadar lazım değil oluyor. stoper istiyoruz diyor sonra haftalar geçtikten sonra orta saha lazım oluyor. bu da hamza hoca'nın kadro mühendisliğinde oldukça eksik olduğunu gösteriyor bana göre. bu kafayla giderse bu sezonu takımın başında bitirebilmesi mümkün değil bence. zira kendisi hala zamanımız var gibi laflarla insanları oyalama peşinde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın