• 187
    hiç de dert edilecek bir şey değildir. şampiyon olduğumuz sürece şampiyonlar ligi'ne girmemiz sorun değil çünkü bildiğiniz gibi ülke şampiyonları daha kolay rakiplerle eşleşiyor. (yani ülke puanımız düşse de statü çok farklı olmayacak, lig şampiyonu büyük ihtimal ş.l.'ye gidecek, ikinci gidemeyecek, ülke puanımız yerlerde bile sürünse bu değişmeyecek. türk takımlarının çok başarılı olup 3-4 takımla ş.l.'ye gitmesi ise bu sistem içinde hayalden öteye gitmez.) ayrıca, bu avrupa ligi statüsü devam ettikçe her sene ortalama 8-10 galibiyet türk takımları için neredeyse garanti. çünkü gruplarda bile türk takımları, bütçe olarak rakiplerinin çok ilerisinde. zaten geçtiğimiz birkaç senede fb'nin, ts'nin, bjk'nin avrupa ligi gruplarından rahat çıktığını görüyoruz. kısacası şampiyon olursak ön eleme olsa bile ş.l.'ye kalmamız büyük olasılık, avrupa ligi'ne gidersek de en kötü halimiz gruplardan çıkar. şu anda avrupa ligi türk takımları için olabilecek en kolay statüde. zaten istatistiklere bakarsanız. fb, bjk, ts son 40 yılda ulaşamadıkları galibiyet sayılarına geçtiğimiz 5-10 yılda erişti.

    seribaşı ve ülke puanı sistemi avrupa'nın ilk 5 ligi değişmesin diye kurulan sistemlerdir. aziz'in dediği gibi siz kıçınızı yırtsanız da hiçbir şey değişmeyecektir. ne uzayacaksınızdır. ne kısalacak. 2-3 sıra ileri ya da geri gitmek statüyü bizim için değiştirmez. türk takımları da 3-4 takımla ş.l.'ye gidecek devrimi yapamaz. bu konuda yalnız olduğumuzu anlayın.

    80'lerin sonundan 2000'e kadar tek başımıza ülke puanı kastığımızı da unutmayalım.

    ha bana bırakırsan, ülke puanını da , seri başı sistemini de kaldırırım. avrupa'da birçok futbol ülkesi bu nedenlerle figüranlıktan öteye gitmiyor. konuyla ilgili #1466438

    -
App Store'dan indirin Google Play'den alın