resim
Sinan Gümüş
Takım:Eyüpspor
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:30
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 605
    kendisi ile ilgili büyük yanlışlar yaşadığımızı düşündüğüm futbolcu.

    kendisi zaten ilk 11 oynamayacaktır. 3-5 tane kupa maçında oynar. umut bulut varken kendisi lig maçında da oyuna girmeyecek. daha önce bu filmi izledik çünkü. bazı başlıklarda ''bunlar ön görülmüş şeyler, olmuş şeyler değil.'', ''hamza bey'e haksızlık yapılıyor.'' gibi entryler yer alıyor. sinan geçen sene ne ise bu sene de o. sinan değişmedi arkadaşlar. fark etmediğiniz şey bu. sinan geçen sene de yardırabilirdi. bruma'da yardırabilirdi. neden yardıramadı ? ''hamza bey'e haksızlık yapıyoruz.'', ''yırmıh atıyoruz sırtına.''.

    kendisinin tarzı bir kere yasin'den farklı. yasin çizgiye inen, atıp giden bir adam değil. yasin daha kısa mesafede bileklerine hakim bir oyuncu. yasin çizgiye inmek yerine çaprazdan kaleye inmeyi tercih eder. napıyordu yasin ? soldan geliyordu, rakibini eksiltiyordu, sneijder geliyordu hemen yanına, bir verkaç; sonuç pozisyon. yasin'in arkasında telles vardı. orta yapmayı bilmese de iyi pas yapıyordu. telles+yasin ve sneijder ekleniyordu sola tek paslar ile pozisyonlar pozisyonlar. yamulmuyorsam 2 ağustos 2015 galatasaray inter maçı'nda telles, podolski'yi kaçırdı arkaya, lulu da box'ta boş olan sniper'a döndü ve gol. sneijder güzel bitirince ne oldu ? telles iyi pas atmış, podolski iyi kaçmış ve boşluğu görmüş oldu. yasin'in parlamasındaki en önemli etken buydu. türkiye liginde sneijder'in futbol dilinden azıcık anlamanız sizi parlatmak için yeterli.

    yasin artık solda değil sağda oynayacak. arkasında telles olmayacak. ona yaklaşan bir sneijder de olmayacak. yasin eski görüntüsünden uzak olabilir. kendisine en yakın olan burak, arkasında sabri olacak. düşünsenize ver-kaçları üff. yandı beyinim. sinan başlığında hep yasin'den bahsettik. işte sinan burada devreye giriyor. sinan boş alan seven bir futbolcu. oyunu net soldan oynuyoruz ve sağda boş alan kalıyor. burada sinan değerlenir. bu boş alanda yasin'den daha etkili olabilir. çünkü sinan çabuk bir oyuncu ve çizgiye inmeyi seviyor. içeri kat ediyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=1gsCXps8DZQ

    şu videonun 50. saniyesine gelin. sinan boşluğa giriyor. çizgiye iniyor. kafasını kaldırıyor. peki umut nerede bekliyor ? bakın. şu pozisyonun gol olma ihtimali yok. o top umut ile buluşsa bile yok. sinan bu yüzden şanssız. kendisinin hazırladığı pozisyonların gol olma ihtimali çok zor. bu da kendisini parlatmayacaktır. yasin 2014-2015 sezonunda sneijder ile muhatap oluyordu. yasin parladı. sinan ise burak ve umut ile muhatap olacak. sinan sağ bek hatalarını toplamaya çalışacak. enerjisini defansa harcayacak. sinan inecek çizgiye ortalayacak olmayacak. sağdan gelecek pas atacak olmayacak. sonra diyeceğiz ki ''abi geliyor geliyor ama son hamleyi yapamıyor.''. hatırladınız mı bunu ? kime diyorduk ? bruma.

    eğer net bir bitiricimiz olsa idi bruma'da, sinan'da kendini çok çok daha geliştirirdi. yasin'i de bu sezon çok zor günler bekliyor. peki bu duruma biz ne yapıyoruz ? motoru bozuk olan arabanın sürekli lastiklerini değiştirmeye çalışıyoruz. yepyeni lastiklere ise bok atıyoruz. halbuki arabanın gitmemesinin suçlusu motor amk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın