resim
Sinan Gümüş
Takım:Eyüpspor
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:30
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 602
    türk futbolunun en büyük hastalıklarından birinin kurbanı olmaktadır. bu durumun bir benzerini de bruma 'da yaşamıştık. futbolda, maç içerisinde oyun kurgulamak diye bir şey vardır. kısaca anlatmak gerekirse; podolski hızlı, şut ve pas özellikleri yüksek bir oyuncudur. yani kendisini kanattan defansın arkasına kaçırısanız şut atıp gol yapabilir, şut açısı kapanırsa burak 'a asist yapabilir, burak 'ın ön alana koşu yapması ve savunmanın onu takip etmesiyle, ceza yayı üzerinde şut özelliği üst düzey olan sneijder 'e pas atabilir. bu durumda ne yapmak gerekir; top kapmak, uzun pas atmak, burak 'a öne koşu yap demek, sneijder 'e ceza yayı üzerine git demek. bu şekilde bir oyun kurgularsınız.

    dünyanın ileri seviye liglerinde, alt sıralarda ki takımlar bile, bekleri dahil bir çok oyun kurguları geliştirirler. yani takımda oynayan adamın özelliği ne ise ona göre bir veya bir kaç oyun kurgulanır. bu belki 10 maçta bir kez denk gelir ama o oyun kurgusu hazır ve çalışılmıştır.

    bruma 'dan bahsetmiştim. kendisinin 2-3 verkaçla ceza sahasına dalıp, ceza yayında sneijder 'e bir top bile atamaması, salt bruma 'nın suçu değildir. zira ya bu oyun hiç kurgulanmamış, ya kötü kurgulanmış, ya da az çalışılmıştır.

    sinan gümüş 'te yaptığımız hata, kendisini oyuna alıp burak yılmaz rolüne soyunmasını beklemektir. çünkü izlediğim kadarıyla aynı tarzda oyuncular değiller (burada yetenek seviyelerini göz ardı edin). yani biz sinan 'ı oyuna alıyorsak oyun kurgumuzu değiştirip, kendisinin yeteneklerine daha uygun bir oyuna dönmeliyiz diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın