resim
Alex Nicolao Telles
Takım:Al-Nassr
Mevki:Sol Bek
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Brezilya
  • 2142
    neden istendiğini anlatayım;

    kendisi "genç brezilyalı wing back" statüsündedir; avrupa'ya geleli sadece 2 sene olmuştur, 22 yaşındadır.

    brezilya ligi'ni takip edenler varsa 4-4-2 oynayan bir takım esasında 2-6-2 gibi oynadığı için brezilya'dan avrupa'ya gelen sağ veya sol beklerin defansif nosyonu son derece az. ancak istisnalar kaideyi bozmamakla birlikte büyük bir çoğunluğu oyuncu yetiştirebilen hocaların elinde parlayarak dünya yıldızına dönebiliyor.

    şu an dünyada 5 tane sol bek say desek birisi olarak sayacağımız marcelo da real madrid'e geldiğinde defansif özelliği olmayan bir adamdı. halen oturup tartışırız ne kadar defansif özelliği var diye ama bugün dünyanın hemen her takımında oynayabilecek ve yıldız sayılabilecek bir adam kendisi. gelişim sürecinde dünyanın iyi savunmacıları ile top oynadı, antrenmanda bile dünyanın en iyi adamlarına karşı defans yaptı. bu şekilde gelişti eninde sonunda adam. diğer dünya çapında bekler olan maicon ve dani alves de 22 yaşında yıldız olmadılar.

    psg, ben bu adamın etinden sütünden faydalanabilirim diyor. maxwell ile rotasyonda olacak, dünyanın en iyilerinden thiago silva ve david luiz ikilisi ile aynı dilde konuşacak ve onların yönlendirmesi halinde iş yapabilecek bir adam telles.

    juve ne diyor; zaten 3 tane stoperim var. bana ofansif nosyonu olan ve hızlı çıkan bek lazım diyor. ben italya'da top oynuyorum, adama sike sike defans yaptırırım diyor.

    telles'in hazır bir adam olmadığını ben de biliyorum. zaten hiç sıkıntı yaratmayacak bir defansı olsa muhtemelen bizden 2 sene önce porto 18 yaşındayken alırdı kendisini. ne var ki, performansı ile bir bruma da olmadığını hepimize gösterdi. önünde daha yardıma gelen kanat adamları, arkasında muazzam bir stoper hattı olur ve kendini geliştirebileceği bir lig/takıma giderse neler olacağını bilemeyiz.

    ben açıkçası genç futbolcuda, özellikle bekte tek bir özelliğe bakıyorum: hız.

    nitekim, eğer futbol oynadıysanız bilirsiniz ki hayatta üzerine koyamayacağınız tek şey hız bu sporda. bu senin benim için geçerli olmayabilir; benim 8 kilo fazlam var, versem ve 2 kilo yağ kalsa vücudumda evet %30 falan hızlanabilirim, ancak hayatı boyunca antrenman yapmış bir adamın hızdaki farkı max. %10 olacaktır. o da max. bu adam hızlı arkadaşlar.

    teknik, defans özelliği, orta morta bunlar hep gelişir. en basit örnekler ronaldo, aubameyang ve bale. biraz da tecrübe ile evet belki bir ronaldinho olamazsın (ki ronaldinho'daki allah vergisi yetenek ne cr7'de ne messi de ne de kimse darılmasın ama maradona'da var) ama dünyanın her liginde kalburüstü takımlarda oynayacak kapasiteye sahip olursun.

    bütün bunları söyledikten sonra, türkiye şampiyonu takımın sol beki, hızlı genç ve brezilyalı bu arkadaşın bence bu takımlarca istenmemesi için hiçbir sebep yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın