resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 9040
    top süremiyor, top kontrol edemiyor, pas veremiyor. kafa topuna çıkmıyor. çıkamıyor demiyorum, çıkmıyor. drogba ile aynı boydaki bu arkadaş kafa topuna çıkmaya tenezzül etmiyor bile. iyi sıçramak ve kafa topu almak yetenek işidir, sadece boy bu işi iyi yapacağınız anlamına gelmez. ama hiç olmazsa sana atılan topa bir hamle yaparsın ki en azından rakip savunma hemen topu alıp rahatlıkla oyun kuramasın. ama bu adamda o da yok. kendisine atılan pasla doğrudan gol pozisyonuna giremeyecekse o topa çoğu zaman hareketlenmiyor bile. burak forvetteyen ileri atılan her top adeta duvara çarpıp geri dönüyor. burak'a atılan pas ya gol pozisyonu oluyor ya da rakibin hızlı hücumunun ilk topu. kendisine pas atılınca ofsayt oluyor, pas atılmayınca afra tafra yapıyor. yaptığı koşular sadece gol atmaya yönelik. hiçbir zaman arkadaşlarına alan açmak gibi bir derdi yok.

    golcü mü? evet golcü. ama bu seviyede vasıfsız bir adamı ancak golcülüğünün jardel seviyesinde olması kurtarır. sen takıma hiçbir katkıda bulunmuyorsan ceza sahasında buluştuğun her topu gole çevireceksin ki bu seviyede bir takımın parçası olabilesin. ama burak'ta o da yok. golcülüğü ancak kaçırdıklarını telafi edecek seviyede.

    şampiyon takımın yıldızı golcüsü olur, 2014-15 sezonunda şampiyon olurken bizim yıldızımız kalecimiz oldu. sezonun son maçına yedeklerle çıkmıştık. bundan önceki 12 maçta burak 2 maçta sakatlığı nedeniyle 1 maçta da sarı kart cezası nedeniyle kadroda yer almamış. geri kalan 9 maçın sadece 2'sinde burak gol atabilmiş. yani kral dediğimiz adam şampiyon olurken son 13 maçın sadece ikisinde gol atabilmiş, yani şampiyon takımın golcüsü ligin en kritik dönemecinde gol atamamış.

    burak sadece oyun seviyesiyle değil, oyun tarzıyla da takıma zarar veriyor. burak ileride olduğu sürece ancak rakibimiz izin verdiği kadar baskılı futbol oynayabiliyoruz. ne demek istediğimi anlamayanlar 2012-13 sezonunda braga ve cluj ile yaptığımız ilk maçlara bakabilir. o maçlarda 90 dakikayı rakip ceza sahası çevresinde oynadığı halde bir türlü pozisyona giremeyen ve rakibin ilk kontrasında golü yiyen takımdık. son 3 maçta burak'ın golleriyle gruptan çıkmayı başarsak da son üç maça 1 puanla girmemizde de yine burak'ın payı büyüktü.

    burak'ın takımda olması bütün oyuncuların bir kat daha fazla efor sarf etmesine neden oluyor. çünkü çok kolay top kaybedip atak yiyoruz. burak yerine daha derli toplu bir forvetimizin olması sadece hücumu ve orta sahayı değil, savunmayı da güçlendirecektir. çünkü burak ile asla oyuna hükmedemiyoruz. burak ile topa sahip olamıyoruz. burak takımdayken orta sahamız bir ileri bir geri koşmak zorunda kalıyor. burak oyundayken savunmamız her an baskı altında. burak yüzünden takımın oyun mesafesi iyice açılıyor. burak'ın sahada olduğu her an takım savruk görünüyor.

    hani şampiyonluğu erkenden garantileyen takımlar bir de gol kralı çıkarmak için son maçlarda en golcü oyuncularına gol attırmak amacıyla sahaya çıkar ya, işte biz de burak yüzünden her maçı o şekilde oynuyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın