resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 4051
    sahada ne olup bittiğinden haberi olmayan teknik direktör.

    26 aralık 2014 gençlerbirliği galatasaray maçında hamit altıntop berbat bir oyun oynayıp 88 dakika oyunda kalmıştı. bu berbat oyunun sebebi de maç eksiğiydi. net bilgi verebilmek için transfermarkt'tan kontrol ettim. hamit 90 dakika sahada kaldığı 29 kasım 2014 gaziantepspor galatasaray maçından sonra bu maça kadar geçen 1 ay içerisinde 3 lig maçında toplam 78 dakika oyunda kalmış. bahsi geçen gençlerbirliği maçından sonraki sonraki 5 maçımızdan ikisinde sakatlığı nedeniyle kadroda yer almamış, üçündeyse toplam 46 dakika sahada kalmış. yani değil form tutmak, muhtemelen o maça sakatlığı bile tam geçmeden çıkmış. maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamladık. ikinci yarıda formsuz hamit her pozisyonda "beni oyundan al" diye bağırırcasına top oynadı. o süreyi adeta 10 kişiyle oynadık ve bu dakikalarda iki puan kaybetmemize neden olacak golü yedik. hamza hoca ise hamit'i oyundan almak için 88. dakikayı bekledi. maçın ardından yaptığı açıklamadaysa puan kaybının nedeninin oyundan forvet almakta geç kalması olduğunu ifade etti. yani sahada maç eksiği olan bir oyuncusu varken ve bu oyuncu her futbolseverin öngörebileceği gibi belli bir dakikadan sonra dökülürken hamza hoca alınan sonucu 1-0'a yatmakta gecikmemize bağladı. peki sadece 1 hafta sonra 4 ocak 2015 beşiktaş galatasaray maçı hamza hoca ne yaptı? 50. dakikada golü bulan takımı 60. dakikadan itibaren tek forvetle oynattı. rakip sadece 2 dakika sonra kırmızı kart gördüğü halde bu kararından dönmedi. üstelik bu sürede 10 kişi kalmış rakibimizden sürekli baskı yerken rakibin eksik olmasını avantaja çevirecek tek pozisyonumuz son atakta gelen gol oldu. çünkü daha bir hafta öncesinden sorunun kaynağının forvet çıkarmaması olduğuna karar vermiş ve sonraki maçta golü bulduktan sonra forvet çıkarmayı kafasına koymuş.

    hamza hoca'nın bir ara hepimizin takıma kazandırmış olmasını takdir ettiğimiz yasin'i aynı dakikalarda oyundan almak gibi bir huyu vardı. 14 mart 2015 galatasaray istanbul başakşehir maçında o dakikaya kadar oyunu domine eden ve 2-0'lık üstünlükle maçı sürdüren takımın en iyi oyuncularından biri olan yasin'i 65. dakikada oyundan alarak takımı etkisizleştirmiş ve rakibin kontrolü ele alarak 2-2'lik beraberlikle sahadan ayrılmasında pay sahibi olmuştu. bundan önceki maçımız olan 8 mart 2015 fenerbahçe galatasaray maçında yasin'i 58. dakikada oyuna almış. ondan önce de 16 şubat 2015 galatasaray balıkesirspor maçında 60. dakikada, 21 şubat 2015 sivasspor galatasaray maçında 61. dakikada, 27 şubat 2015 galatasaray kayseri erciyesspor maçında 68. dakikada oyundan almış. yani bahsettiğim periyotta peş peşe 5 maçta hepimizin formunu takdir ettiği yasin'i 1 maçta 58. dakikada oyuna sokmuş, diğer 4 maçtaysa 60, 61, 68 ve 65. dakikalarda oyundan çıkarmış. bu değişikliğin ardından 2-0'dan maç verene kadar hatasını görememiş. ardından da 21 mart 2015 kasımpaşa galatasaray maçında 90 dakika, 5 nisan 2015 galatasaray karabükspor maçında da 88 dakika boyunca yasin'i oyunda tutmuş.

    sezonun son dönemlerinde hamza hoca'nın umut bulut'u sağ kanatta oynatma sevdasını hepimiz hatırlarız. bu dönemde alınan galibiyetlere rağmen takımın oynadığı futbol şampiyonluğun her an elimizden gidebileceği hissini veriyordu. umut da hem etkisiz futboluyla hem de değerlendiremediği net gol pozisyonlarıyla isyan ettiriyordu. burada da pek çok yazar "umut'u oynatacaksan da forvette oynat" diye isyan ediyordu. ama o dönem alınan galibiyetler hamza hoca'yı doğru bir iş yaptığına inandırmış olacak ki kendisi bu kararında ısrar etti. muhtemelen hamza hoca'ya hata yaptığını kabul ettirecek tek şey bir puan kaybıydı. şampiyonluğa mal olacak bir puan kaybı gelmeyince hoca da sonuna kadar umut'u kanatta oynamayı sürdürdü.

    ve 28 temmuz 2015 galatasaray ogc nice maçından sonra hamza hoca "mesajı aldık" diyor. çünkü kendisinin bir şeylerin yanlış gittiğini görmesi için yıkım yaşaması gerekiyor. hoca sahanın içinde ne olup bittiğinden bihaber. kendini belli şeylere şartlamış. maç içinde yaptığı her şeyin kararı maç öncesinden alınmış. maç içinde gidişata bakarak karar verme becerisi yok. maç bitene kadar maçtan önce aldığı kararı uygulayıp ancak sonuç olumsuz olursa bir şeylerin yanlış gittiğini idrak edebiliyor. hiçbir zaman kazanırken eksikleri görmeye çalışmak gibi bir çaba sarf etmiyor. takımın şampiyonluğundan en büyük etkenin kendi taktik dehası olduğuna inanıyor. kendisinden önce de bu takımın şampiyonluk mücadelesi verdiğini ve hasbelkader de olsa kazandığını, prandelli'nin gönderilmesinin esas nedeninin şampiyonlar ligi sonuçları olduğunu göremiyor. orada karşılaşacağımız rakiplerin bu kadar hatayı affetmeyeceğini anlamıyor. takıma dostluk havasını geri getirdik tarzı romantik laflarla başarının sırrını açıklamaya çalışıyor.

    nasıl ki hamza hoca iki kupa aldığı için savunuluyorsa kendisi de aynı şekilde kazanan her zaman haklıdır mantığıyla hareket ediyor ve bedelini ödeyene kadar hatalarında inat ediyor. daha da kötüsü o hataların bedelini biz de onunla beraber ödüyoruz.

    umarım ağır yenilgiler devam eder. belki bu sayede sezon öncesinde gereken tedbirler alınır. yoksa şampiyonlar ligi başladığında çok geç olacak. bu kadronun bu kadar yetersiz olmasında kulübün mali durumu kadar hocanın kararlarının da etkisi var. kulübün kasası boşsa ve elinde yararlanabileceğinden bile fazla oyuncu varsa bu adamları elden çıkarıp bütçe yaratmak en mantıklısıdır. ama hoca hala dany ve türevlerini kampta deneyip onlara şans vermenin peşinde. bizim bunca yıldır göremediğimiz neyi görmeyi umduğunu merak ediyorum. elimizdeki artıklar olmaktan öte vasfı olmayan bu adamları ağustos ayına girdikten sonra kime nasıl itelemeyi ve elde edilen bütçeye hangi takımdan kimi almayı planladığını merak ediyorum.

    bilal kısa ve jem paul karacan alınırken bizimle adı geçen bir sağ bek bile yok. takımın sağ beki yokken sen bu adamları transfer ediyorsan ve sabri'nin maaşına zam yapıyorsan parasızlıktan şikayet edemezsin. bakın takımın sağ beki için iyi ya da kötü demiyorum. yok ulan yok işte takımda sağ bek oynayacak adam yok aq!

    açıkçası ben futbol bilgisi jem paul karacan için "zaten sakatlıktan çıkmış olmasaydı bu paralara alamazdık" diyecek seviyede olan bu adama zerre güven duymuyorum. bu paralara alamazmışız. sanki messi'yi aldık aq.
App Store'dan indirin Google Play'den alın