resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 8995
    süper mario jardel'den çok daha iyi futbolcudur.

    amk çoğunuz efsanesini dinledi adamın. yarım sezonda 17 gol mü ne atmıştı. toplamda da santraları da sayarsak anca 50 defa topla buluşmuştur o yarım sezonda. presi falan geçtim, topa doğru bile koşmazdı adam.ama işte topun düşeceği yeri muhtemelen karısının kalçalarından daha iyi bilme sezgisine sahipti. işte böyle bir adamdı jardel. hakan şükür'den sonra takımın forvet hattında jardel'i izlemek benim için büyük eziyetti. sokarım gol vuruşuna...

    sene 2015. şimdi sorsan öyle bir tarif ederler ki jardel'i... lewandowski sanarsın. ama adam inzaghi'nin sambacı doğmuşuydu.

    insan istiyor tabi müthiş meziyetleri olan forvetler. mesela bi doumbia izlemeyi ben de arzu ederim galatasaray forvet hattında. ne bileyim ibrahimovic, mitrovic falan. ama ayağını yorganına göre uzatacaksın birader. paran yetmiyor işte bu adamlara. o zaman paranın yettiği adamlar arasında en iyisi kim ona bakacaksın. bak fernandao alınaydı iyiydi. fener devreye girdi. oyuncunun maliyeti galatasaray'ı aştı. ve transferden çekildik. ama burak gitsin diyenler karşımıza lütfen olmayacak isimlerle çıkmasınlar. kulübün bu sezon bonservis verecek parası yok belli ki.

    kulüplerinde atıl kalmış kanat forvet oynayabilen iyi futbolculardan bir tanesini kiralamak bana göre en mantıklı seçenek. zaten sanıyorum galatasaray yönetiminin transferi geciktirmesinin sebebi bu tarz çözümler araması. elinde bir tane genç sinan ve forvette de oynayabilen podolski ile birlikte yasin ve burak da olduğunu hesabedersek bu formülle gol yollarında sıkıntı çekmezsin. çünkü adamların arkasında oynayacak bir sneijder'in var.

    galatasaray'ın mali yapısı iyi değil. belki ligde yarıştığı rakiplerine göre daha iyidir orası ayrı...
    ancak çözüm scout ekibinin iyi çalışmasında. iyi çalışan bir scout ekibi hamit'ten, selçuk'tan, chedjou'dan, sabri'den iyi oyuncuları rahatlıkla bulabilir. o bulduğun adamları da avrupa kulüplerinin yaptığı gibi yıllık 600.000 eu ile 1,500.000 eu arasına oynatabilirsin. böyle bir sistemde hem kadro maliyetin azalacağı için borçların erir, hem de kadro kaliten artacağından elindeki yıldızlardan daha çok performans alırsın. işte bu ortam içerisinde biz de newcastle united gibi 15 milyon'u bayılıp bir mitrovic transferine geleceğimizi tehlikeye atmadan girebiliriz.

    yoksa vizyon vizyon dediğin kıçındaki kılların ağırmasına 1 bilemedin 2 sezon kalmış huntelaar'ı almak değil. kulübü her yarışın içerisinde tutarken mali yapısını güçlendirecek stratejileri doğru uygulayabilmek.

    gerçekten burada huntelaar diye bağırınan kaç kişinin vizyonu eleştirdiği cüneyt tanman'nkinden, hamza hamzaoğlu'nunkinden ilerde gerçekten bilebilmeyi isterdim.

    ayrıca hatırlatalım, kadronda bulundurup efektif kullanabileceğin yabancı oyuncu sayısı 11. bunun ötesindeki +3 gereksiz. o 3 kontenjanı doldurup bir de federasyona 8 milyon ödeyeceğine bahsettiğim 11'in kalitesini yüksek tutarsın. işte bu yüzden hala eskisi kadar olmasa da iyi türk futbolculara ihtiyacın var. yani bir türk futbolcu radara girdiğinde vizyon diye çığırtkanlık yapmamak lazım. ancak bu sezon hala piyasası yüksek bizimkilerin. bir kaç sezona normal piyasa fiyatlarına düşerler. transfer politikasını sadece yabancılar üzerine kuramıyoruz işte bu sebeple. 17 tane de galatasaray'ı idare edecek türk futbolcuya ihtiyacımız var.

    neticede karşımıza müthiş bir fırsat transferi çıkmazsa, misal elmander'de olduğu gibi, devir burak yılmaz'la idare etme devri. merak etmeyin oyunu rakip yarı sahaya yığarsanız burak oyuna katılabilen bir futbolcu. yeter ki umut bulut'a kalmayacak kadroyu kuralım.

    yanılmıyorsam seneye hamit'in falan sözleşmesi bitiyor. elimizdeki yüksek maliyetli futbolcular elendikçe, yerlerini doğru isimlerle doldurabilirsek mali yapımız güçlenecek. iyi planlanmış 2-3 sezondan sonra bu tarz işlere girebiliriz. bence şu sıralar en büyük iş scout ekibimize düşüyor. mesela defans oyuncusu için fransa, italya, özellikle almanya gibi altyapı eğitimleri iyi ligleri takip etmek şart. merak etmeyin, pozisyon alması iyi her defans oyuncusu bizim ligin kalitesinin üzerindedir. o nedenle 2. lig takımlarından dahi bizim ligin çok üzerinde futbolcular bulmak mümkün. yaratıcı oyuncular için mesela belçika futbolunu takip etmek gerekiyor. adamlar almanlarla birlikte müthiş bir futbol atılımı yaptılar son 10 senede. afrika'dan, güney amerika'dan, kuzey amerika'dan çok uygun maliyetli ve elimizdeki kadronun kalitesini arttıracak isimler bulabiliriz. bundan önceki senelerde tüm avrupa futbolunun mali yapısını idare etmesine sebep olan bu methodu uygulayamıyorduk. neden? çünkü yabancı sınırı vardı. şimdi en azından ilk 11'in için böyle bir sınır yok. artık gerisi senin kulübü idare kabiliyetine kalmış. bursaspor'un arjantin'den getirdiği yedek fernandao ligi donunda sallıyorken hiç bir mazereti geçerli kabul etmiyorum.

    işte o yüzden ilkel dönem primatlardan beri familyamızın diğer canlı türlerinden daha iyi yapabildiği, içinde bulunduğumuz koşulları değerlendirebilme ve çevremizi ona göre şekillendirme yeteneğimizi kullanmadan bir takım yargılara varmamak lazım. forvet hattında burak yılmaz'ı istemediğine karar verdin. fakat çözüm planın ne? mario gomez'e 5,5 milyon eu mu vermek? bence burak üzerinden takımı yıpratmamak en doğrusu.

    ve yine aynı sebeple futbolcuya dayalı sistemlerle başarıyı yakalayabildiğini gösteren hamza hamzaoğlu önümüzdeki bir kaç sezon galatasaray için çok ama çok değerli. eksik olan şey bu yapıyı yönetme yeteneğine haiz işbilir idareciler bana göre.
App Store'dan indirin Google Play'den alın