resim
Bilal Kısa
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:-
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 470
    kendisi hakkında doğru bulduğum eleştiriler var. örneğin yaşı, şampiyonlar ligi'nde yapabilecekleri vsr...

    gerçekten geç geldi galatasaray'a. son yıllarda gelmiş en yaşlı türk oyuncu belki de ama kendisi gerçekten türkiye standartlarında çok kaliteli bir oyuncu. geçen sene özellikle beşiktaş ve fenerbahçe maçlarında yaptıklarıyla beni mest etmişti. yanlış hatırlamıyorsam 4 maçta da direk skora etki etti. böyle bir adamın milli takıma yükselmesi kaçınılmazdı.

    biraz kişisel özelliklerinden bahsetmek gerekirse; mükemmel ara pasları ve uzun toplar atabiliyor. gayet iyi frikik, serbest vuruş ve korner kullanabiliyor. ceza sahası dışından çok iyi şutlar çekiyor. yan pasçı değil, dikine oynuyor. bir orta saha oyuncusunun topla yapması gereken her şeyi gayet iyi yapıyor. fiziksel olarak ise soru işareti var, bu doğru. büyük takım oyuncusu olmak farklı bir olay sonuçta ama bu tip oyuncular oyunu beyinleriyle oynuyorlar. tabiki kariyerleri ve kaliteleri bakımından kıyas kabul etmez ama juventus pirlo'yu 32 yaşında bunları yapabildiği için aldı.

    bilal'in en büyük şanslarından biri de kendisine çok inanan ve daha önce çok iyi işler yapan eski hocasıyla çalışacak olması. kendisi için büyük nimet. zaten o da yaptığı bu çıkışı yani eskiden daha çok 10 numara gibi oynarken tam bir orta saha oyuncusuna evrilmesinin sebebini hamza hoca olarak belirtiyor. performansının yükselmesinin en büyük nedeni bu.

    neredeyse 5 yıldır yektadiye bir adam izliyoruz galatasaray'da. bonservisine 5 milyon euro verilmiş, kapı gibi de sözleşme yapılmış. gitmek bilmiyor. 5 yıldır "vay arkadaş yekta bugün neler yaptı ya öyle" dediğimiz bir tane maç yok. onu geçtim böyle bir orta saha da yok. hamit, dzemaili, ceyhun, umut gündoğan, furkan özçal vsr... senelerdir galatasaray'a doğru düzgün katkı verememiş oyunculardan bazıları. bu oyuncuların çoğunun bonservisle geldiğini de hatırlatmakta fayda var. bilal buraya bonservissiz geldi.

    işte bilal bunu yapabilir. emre çolak'la birlikte özellikle selçuk'u çok iyi yedekleyebilir. yeri gelir ilk 11 oynayabilir, "lan bugün selçuk yok ne yapacağız" dedirtmeyebilir. 2011-2012'deki engin baytar'ın verdiği o müthiş katkıyı bize verebilir ve şampiyonluk yolundaki o ince detaylardan biri olabilir.

    uzun lafın kısası benim kendisinden beklentim büyük. ilk iki maç da bana bunların olabileceği izlenimini de bana verdi. yolu açık olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın