resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 3613
    geçtiğimiz sezon geldiği galatasaray teknik direktörlüğü'nde ilk sezonu kimsenin hayal bile edemeyeceği şekilde, 2 kupalı olarak bitirmişken, camiada ve taraftarda kendisine kaybetmesi zor bir kredi yaratmışken bunu transfer dönemindeki söylemleri ve hamleleri ile hızla kaybetmeye devam ediyor.

    şimdi şöyle bir durum var, hamza hoca 2 noktada kendisi ile çelişiyor:

    1) her fırsatta ekonomiden, maddi gücün kontrolsüz harcanmamasından vs bahsediyor. lakin bu halihazırda zaten şişkin olan kadroya, sezonda 4-5 maç bile oynayamayacak adama yıllık 600.000 eur vererek olmaz. ki hamza hoca geçtiğimiz sene tr kupasında içeride oynadığımız balçova maçında 2-1 öndeyken selçuk'u oyuna almış birisi. kaldı ki orta sahada emre gibi, geçen sezon hiç düşünmediği dzemaili gibi, yıllık 3 milyon euro garanti para alan hamit gibi opsiyonlar var. yekta'dan, kampa davet ettiği umut gündoğan'dan bahsetmiyorum bile. yazısız kurallara göre de kadrodaki her oyuncunun yeterli şansı bulabilmesi adına 2 orta sahalı oynayan bir takımda kadroda bulunması gereken orta saha oyuncusu sayısının ideali 4, maksimumu 5'tir. hal böyleyken gidip son 2 sezonda 10-12 maç oynamış 2. lig topçusunu transfer ettirmek nereden bakarsanız bakın saçmalık.

    he 2. lig topçusu diye küçümsediğim düşünülmesin, çok istikrarlı, sakatlık yaşamamış, mesela son 2-3 sezonda ortalama 30-32 maça çıkmış takımının en önemli oyuncularından birisi olur, o zaman sırf istikrarlı diye, kadronda esneklik yaratılır diye alırsın. fakat bu şekilde jem karacan transferi hocanın hanesine kocaman bir eksi olarak yazılıyor. keşke çıksa da bu adamı hangi akıl ve mantıkla istediğini söylese.

    2) buna ek olarak haziran ortalarında duyduğumuz okuduğumuz üzere kadronun çok şişkin olduğunu ve kendisi istemese de takımdan mecburen ayrılacak bazı oyuncular olacağını söylemişti. ama diğer yandan da amrabat'ı ilk başta takımda tutmak istedi, sercan'ı kampta görmek istediğini söyledi, dany ve umut gündoğan da keza kampta. o gitmesin, bu kalsın, buna şans verelim vs şeklindeki tutumu devam ederse sezona 50'ye dayanan bir oyuncu sayısı ile başlamamız kaçınılmaz. sercan, dany vs artık ne verip ne veremeyeceği belli olan oyuncular. bunları denemek neyi değiştirecek ki? bu konuda taraftarın yoğun baskısı nedeni ile yaptığı tek doğru ise aydın'ı kadroda tutmamak. lakin hepimiz biliyoruz ki sabri'nin sözleşmesinden sonra çığ gibi büyüyen tepki olmasa aydın da şu an galatasaray kampındaydı.

    sözün özü ilk sezonunda 2 şampiyonluk kazandırmış olması müthiş başarı. kendisine güvenmeyi çok istiyorum ama bu söylem ve hamleleri bunu oldukça zorlaştırıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın