resim
Łukasz Józef Podolski
Takım:Górnik Zabrze
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:39
Boy:1.82
Uyruk:Almanya
  • 1097
    önceki sezonlarda çok dilenmiştim bu adama. oyun stilini özel olarak sevdiğim futbolculardandır. sol forvette müthiş skorer bir isim. hem asist anlamında, hem top tutup takımı rakip sahaya yerleştirdikten sonra asistten bir önceki pası verme anlamında oldukça başarılı. bitiriciliği mükemmel. uzaktan şutları korkutucu. ancak en sevdiğim yanı futbolu aklıyla oynayan bir isim olması. sneijder gibi. tekniği müthiş ancak oyun karakteri olarak aklına güveniyor. hakkında tembel olduğuna yönelik scout raporları çıksa da alman kafa yapısını almış, oyunu bırakmayan bir isimdir. ayrıca tembel bizde aydın yılmaz'a deniyor. kimse merak etmesin, podolski türkiye standartlarında işine bağlı bir adam statüsündedir.

    zeki futbolcu dedik,
    aklına güveniyor dedik..

    mesela ön ve arka direk koşularını çok çok iyi yapar. hani bir dokunuşla topu boş kaleye bırakmak var ya... özellikle boş döndüğümüz bir çok kontra atağın kolayca gol olmasını engelleyen eksikliktir ön ve arka direk koşusu yapan oyuncumuzun olmaması.

    çabuk düşünür, doğru karar verir. topu eveleyip gevelemez, direkt oynar. muhtemelen sneijder ile 2-3 pasta gole ulaştığı çok pozisyon görürüz bu sezon.

    telles sezon boyunca sıfıra doğru çok koşu yaptı. sneijder dışında bu koşulara pas atan oyuncu olmadı. hep kanat oyuncularımız sıkıştıklarında topu arkalarındaki beke verdiler. beklerini sıfıra kaçırma gibi bir düşünceleri hiç olmadı. podolski bu işleri çok sever. bekin koşusunu mutlaka değerlendirir. ya pası atar, ya da önündeki savunma oyuncusu bekin koşusunu kesmeye çalışırsa içeri katedip topu 90'a zımbalar.

    fiziği iyidir, ancak bundan önemlisi iyi fiziğini en doğru şekilde kullanır.

    defansif katkısı mutlaka olacaktır. ne zaman pres yapması gerektiğini, ne zaman topun arkasında kalması gerektiğini alt yapı eğitimi gereği bilir.

    köln ve arsenal'de çok dilenmiştim podolski'ye. inter macerasında izlediğim bir maçında çok ruhsuz gözükmüştü bana. fakat önemli silahı olduğu bir takımda, aynı dili konuştuğu ve sol forvetlere özel ilgisi olan sneijder'in de desteği ile müthiş katkı verecektir. henüz türk defansları sneiijder'in aklı ile birleşen bir podolski aklını durduracak seviyede değil.

    şampiyonlar ligi içinse transfer sezonunun bitmesini bekleyip öyle konuşmak gerek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın