resim
Milan Baroš
Takım:Vigantice
Mevki:Santrfor
Yaş:42
Boy:1.83
Uyruk:Çek Cumhuriyeti
  • 5288
    burak yılmaz üzerinden kıyaslanıp taraflardan birinin gereksiz yere övülmesi veya yerilmesi oldukça saçma kaçan oyuncudur. şu da bir gerçektir ki milan baros 2011-2012 sezonunda attığı gollerden bağımsız olarak şampiyonluğa çok büyük katkı vermiş, adeta 2014-2015 sezonundaki hamit altıntop tadı yakalamıştır.

    hatta tam olarak belirteyim, 12. ve 20. haftalar arasında düzenli olarak johan elmander'le birlikte 4-4-2 dizilişinde çift forvet olarak oynamışlar, bu süreçte elmander 4 gol 3 asist, baros ise 5 gol 6 asist istatistiklerine ulaşırken takımımız 9'da 9 yapmış, 25 gol atıp 7 gol yemiştir.

    (bkz: oha)

    elbette tüm takım o ara çok formdaydı ama 4-4-2'nin zirvesi de o dönemdi ki en baba galibiyet serimiz de yine o dönemdi. tabi ki net rakamlar için kaynaklara baktım ama süreç olarak unutmak imkansız yani yapmayın etmeyin.

    baros bu süreçten önce çok şans bulamamıştı ve fizik durumu pek iyi değildi. hatta kadroya giremediği maçlar bile oldu. bu süreçte bomba gibi oynayıp elmander ile müthiş bir uyum yakalamıştı. bu sürecin kendi adına sonunu ufak bir sakatlık, ardından da uzun sayılabilecek bir kırmızı kart cezası getirdi, zaten bir daha da kariyeri adına da belini doğrultamadı. 4-4-2 dizilişi açısından harikalar yaratmasa da bireysel yeteneği ile çok ciddi fark yaratıp şampiyonluğun bir başka mimarlarından olan necati ateş kendisinin yerini aldı ve elmander'le farklı telden çalsalar da takım açısından gayet olumlu bir şekilde görevlerini yaptılar.

    kış kıyamete gelen o efsane süreç de gümbürtüye gitti tabi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın