resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U18
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 6905
    kendisinin aldigi maasin ya da sozlesmenin saglamasi tarik'in aldigi maas uzerinden yapilamaz. eger bir ulkede yabanci sinirlamasiyla ilgili olarak yerli fiyatlari bir yerden dusmeye baslayacaksa bir sekilde bu bir yerden baslayacaktir. 5 yabancili ligde rotasyon oyuncusunun piyasasi 1.500 euro ise bu 14 yabancili bir ligde cok ama cok daha asagilarda olmak zorundadir. bu hemen olacak diye birsey yok zira piyasa degeri dedigin halt hemen olusmaz. ancak gunumuz kapitalist dunyasinda kriz bahane edilerek iscilere yuzde on yillik maas zammi bile verilmiyorsa ayni kapitalist duzende ustelik de gercekten ekonomik sikintilar icerisinde olan bir takimda da bu durum bahane edilerek soz gelimi tarikdan daha dusuk maas verilebilir. tarik'in sozlesmesi yenilenirken onun da fiyati yeni belirlenen rotasyon fiyatindan verilir ve 2-3 yil icerisinde yapay olarak da olsa bu degisim saglanir. taraftari da karsiniza almamis olursunuz. aksi halde abartiyorum, rotasyon oyuncu piyasasi budur gibi çapa ucret dusuncesi yerli ucretlerini dusurmeye asla yol acamaz.

    mesele piyasa dengesi falan degil. ne yazik ki bu parayi verenler, cuneyt hamza ikilisi ve hatta baskan, oyuncularin duzenine karsi olan teknik direktorlerin ve baskanlarin sonlarini gorduler, onlara he he diyenlerin de basarili olduklarini biliyorlar. dolayisiyla cekiniyorlar. galatasaray taraftarinin asil kizgin oldugu sey tam da bu.

    galatasaray taraftari ozunde hoca secen, taraftar icin ya da aldiklari para icin degil, birileri icin oynayan, istemedikleri seyler oldugunda oynamayan zihniyetteki futbolcularin 4. yildiz hatrina kullanilmalarina, kopruyu gecerken ayiya dayi denmesine ses cikarmadi. lakin kopru gecilmis ve yabanci siniri kalkmis olmasina ragmen ozellikle yeteneksiz oyunculara bu sekilde muhtac olunmasina ve hayvan gibi para verilmesine isyan etti. teshisi dogru koyamazsak tedavi yanlis olacaktir dusuncesindeyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın