• 3511
    yıllardır doğru düzgün avrupa'ya gitmedikleri için ffp denetimi kapsamına girmemiş; henüz ceza almamış takımdır. bu sezon başarısızlığın da getirdiği hırsla yaptıkları ve yapmaya çalıştıkları transferleri düşünürsek; gelecek sezon uefa'dan ceza alması çok yüksek ihtimaldir.

    buradaki espri; onların da bunun farkında olması. yani adamlar cezayı göze almış durumda. sonuçta ellerinde oldukça yaşlanmış ve ciddi revizyon gerektiren bir takım var. onlar da tek seferde bunu mümkün olduğunca yapmaya çalışacaklar ve daha sonraki sezonlarda tedbirli davranmaları gerekse bile zaten çok fazla takviyeye ihtiyaçları olmayacağı için önemli bir sıkıntı yaşamayacaklar. görünen planları bu.

    yalnız bir galatasaray taraftarının artık bilmesi gerekir ki; yıllardır gördüğümüz üzere transfer şampiyonluğunun hiçbir anlamı yok. galatasaray, özellikle 2002, 2006 ve 2008 yıllarında yaşadığı şampiyonluklarda fenerbahçe'den çok daha zayıf kadrolarla ipi göğüslemiştir. ayrıca, şampiyon olan takımın, olamayandan daha iyi transferler yaptığı bir dönem neredeyse görülmemiştir. hatta bu durumlar arasında ters yönlü bir ilişki olduğu iddia edilebilir. şampiyonluğu kaçıran; taraftarına yaranmak için, gündemi belirlemek için, kötü gidişini durdurmak için daha agresif bir transfer politikası izler.
    fenerbahçe bir önceki sezon şampiyon oldu, tek transferle yeni sezona girdi. bu sene şampiyon olamadı; takımın yarısını değiştiriyor. galatasaray rezil bir 2010-11 geçirdi ve tarihinin en aktif ve başarılı transfer sezonlarından birini geçirdi. sonraki sezon şampiyon oldu dany, amrabat falan getirdi. bu hep böyle işliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın