resim
Alex Nicolao Telles
Takım:Al-Nassr
Mevki:Sol Bek
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Brezilya
  • 1964
    taraftarlığın garip mantığına kurban verilmek istenen sol bekimiz. saçları dahi eleştiriliyor. düzgün orta açamayan bek mi olurmuş? saçını da düzgün tarayamıyor zaten.

    bir ikilem de gelişirse okuturuz gelişmezse elimizde kalır. gelişirse neden okutuyoruz? gelişmeyen adam okutulur? gelişen adamı neden satıyorsun? bırak kalsın, bu adam andre santos'un fenerbahçe'ye verdiği katkının çok daha fazlasını verecek bize. ilk geldiği sezonun yarısında çok da iyi bir performans gösterdi ligin sonuna kadar ki kendisini mancini 5'li orta sahanın sol koridorunda kullanmayı düşünüyordu. sonrasında geride kalmak zorunda kaldı. savunma özelliklerini ve hamlelerini geliştirdiği anda şu anda bulunduğu seviyeden daha üste çıkacaktır zaten. sneijder'le sol tarafta yasin olmadığı zamanlar yakaladıkları enerji, pas oyununa yatkınlığını da ortaya koyuyor. sürekli sneijder'in kendisini beslemesine olanak sağlayacak koşular yapıyordu. ceza sahasına yaldır yaldır giren (çalımlarla demiyorum bak doğru koşuyla) bek oyuncumuz mu var başka? yasin önünde oynadığı zaman ileriye aynı ölçüde çıkmıyor orası kesin. arkasını toplayacak da kimse olmuyor. hakan balta oynadığı zaman bunu yapmaya çalışıyor ama orta sahanın görevidir bu. orta açamıyormuş. orta açmasın? oyunu genişletsin ve sahaya yayılımı enine arttırarak kontrolümüzü arttırsın? bunlardan sonra da tek eksiği orta olsun. sabri de geri dönemiyor ve önünde kanat hücumcusu olmadığından sürekli ileride etkin gözüküyor. nerenizle izliyorsunuz maçları bilmiyorum da umut oynadığı zaman daha doğrusu umut sağda oynadığı zaman zaten bir sağ açık hücumcusu gibi oynamadığı için sabrinin önünde daha boş bir koridor kalıyor ama yasin solda oynadığında sol açık hücumcusu olduğu için geriden gelen bekin ileri çıkışları en fazla verkaçla ve daha kalabalık bir alanda oynanıyor. (topa sahip ve pasla çıktığımız çoğu hücumda bu böyledir.)

    toparlayayım: hamleli futbolcu değil ama arkasını toplayan olmadığı için hamle yapmak zorunda kalıyor. yerleşik bir savunma düzeninde alanını başarıyla savunabiliyor. zaten bekin hamleden ziyade rakibini taç çizgisine doğru sürüp mümkünse tehlikenin oradan gelmesini engelleyecek alan savunmasını yapması yeterli olur yerleşik savunmada. ama sürekli hızlı hücum yediğimizde beklerimiz hep ileride kalıyor orta sahada rakibi durduramadığımız için.

    futbolu amrabat'ın juventus deplasmanındaki abuk penaltısı gibi basit ve bireysel hataların genele hakim olduğu bir oyun değil. bir takım oyunudur. ya takımını minimum bireysel hata performansına göre hazırlarsın ya da sonuçlarına katlanırsın.

    akılda kalan birçok başarılı maçı da vardır. ilk akla gelen de chelsea maçlarıdır. mancini'li dönemde çok da iyi bir performans göstermiştir doğru oynatılarak ve doğru oynayarak. telles bir sol bekten ziyade 5'li orta sahanın sol koridorunda oynayabilecek bir oyuncu daha çok. caner de öyledir mesela. kendini bulması ve performanslı bir sol bek olması 26 yaşından sonra oldu adamın. gönderelim o zaman telles'i caner'i alalım? elimizde telles varken onun yerine bir başkasını almak çok üst düzey birisi olmadıkça pek doğru değil.

    bir de 18-19 yaşında parlayan uluslararası yıldızlar gözünüzü boyuyor. ülkemiz standartlarında yerli ya da yabancı bir oyuncunun parlaması 24-25'ten sonra başlar. diğer örnekleri çok nadirdir. ülkemizde son dönemde çok nadir bu olay. uluslararası düzeye çıkan 2-3 oyuncu var sadece bizden. bunun sebeplerini bulun, sonra telles olmuyorsa yollayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın