resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 8726
    kendisi hakkında agnostik olduğumu farkettim.

    bu adam iyi futbolcu mu?

    son 5 sezonuna bakıldığında sırasıyla; 36 maç/20 gol, 43 maç/35 gol, 39 maç/32 gol, 44 maç/18 gol ve son sezonunda 37 maç/27 gol.
    neresinden bakarsanız bakın, bir forvet oyuncusunun asli görevinin gol atmak olduğu düşünülürse, muazzam bir istatistik. istikrarlı bir tablo aynı zamanda.

    yani evet burak yılmaz iyi futbolcu.

    bu adam kötü futbolcu mu?

    deseler ki, burak yılmaz deyince aklına ilk ne geliyor diye;

    http://img-cdn.ntvspor.net/...0/burak600_KOBX2.jpg

    http://img.haberler.com/...-li-burak_1104_o.jpg

    https://img.youtube.com/...ZMZQTQ/hqdefault.jpg

    cevabını verirdim. kendisinin de farkında olduğu üzere çok basit pozisyonları çok kolayca harcıyor. "işte gol olur" denilen pozisyonların sonunda manzara çoğunlukla bu.
    ayrıca top kontrol ve sürüş tekniklerinin zayıflığı, oynadığı seviyeye göre çok fazla. ceza sahası dışında topla buluşan bir burak, topu ileri taşımayı bırakalım, oyunu rahatlatacak, zaman kazandıracak, mantıklı bir pası bile çoğunlukla yapamıyor. hamza hamzaoğlu'nun ilk geldiği dönemde topla daha geride buluştuğunda nasıl mutsuz olduğunu kendi açıklamıştı.
    ayrıca pozisyon bilgisi de bir forvette olmazsa olmazlardan. ofsayt konusunda da ofsaytta kalıyor.

    yani evet burak yılmaz kötü bir oyuncu.

    bunun yanında ne siyah ne beyaz, gri noktaları da var. örneğin; takım arkadaşlarının gollerine, kendi gollerine sevindiği kadar sevinmemesi. bu bencillik ya da takım ruhuna sahip olmaması olarak düşünüleceği gibi, gole olan hırsı, oyuna olan hırsı seviyesini daima diğerlerinden yukarıda tutma çabası olarak görülebilir. hamza hocayla yaşadıkları olay* da bu açıdan değerlendirilebilir. ama bu tepkinin miktarının aşırı olduğunu ve saygısızlık olduğunu da savunabiliriz.

    işte böyle ortadayım burak yılmaz konusunda. iyi de olabilir, kötü de. hatta bu günden güne bile değişebilir. ancak "kral"ın kendisi için çok iddialı bir yakıştırma olduğunu düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın