resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 3107
    galatasaray'ı ve türk futbolunu uzun yıllardan beri takip ediyorum. bazen yönetici olarak, bazen taraftar olarak hep hobim olmuştur futbol.

    hamza hoca iyi işaretler verdi ama henüz çok iyi bir teknik direktördür demek için erken. bu konu henüz test edilmedi. onun ve ekibinin test edileceği yıl bu yıldır. hem transfer, hem lig hem de şampiyonlar ligi onun için yakıcı test alanları olacak.

    bana göre bu güne kadar galatasaray'a gelmiş en muhteşem teknik adam karl hainz feldkamp'tır. evet fatih terim'in bile bir gömlek üstündedir. ilk antremanını ali sami yen'de tüm seyircinin önünde yaptırmıştı takıma. daha ilk gün harika bir enerji vermişti.

    kısaca "kalli" derdik kendisine. başarılarına gelince:
    1-92-93 sezonu lig şampiyonluğu (tarihimizin en hak edilmiş şampiyonluğudur bana göre. bakmayın siz son ankaragücü maçına. o maç normal şartlarda en az 4-0 biterdi. ve de o maça kadar neler yapılmıştı neler. herkes unutsa da allah unutmaz. neyse geçelim.

    2-avrupa kupalarında katovice ve einteacht frankfurt elenmiş (tarihte bir alman kulübünü eleyen ilk kulüp olmuştuk bu maçla) italyan roma elimizden kaçmıştı. arif son dakikalarda boş kale yerine topu havaya dikmese 4-1 ile eleyecektik. sonuçta 3-2 galibiyetimize rağmen ilk maçta 3-1 yenildiğimizden elendik.

    3-fenerbahçe'ye kadıköyde dört atmıştık. benim izlediğim dönemlerde kadıköyde fenere dört attığımız başka bir maç hatırlamıyorum.

    4-takip eden 93-94 sezonu şampiyonluğu. bu sezon holmann teknik direktördür ama teknik danışman yine kalli'dir. yani asıl başarılar yine kalli'ye aittir.

    5-meşhur manchester united'ın elenmesi (3-3 ve 0-0 'lık maçlar) ve cl'de gruplara kalma.

    daha sonra adamın sağlık durumu bozuk olmasına rağmen 2007-08 sezonunda yalvar yakar getirdik ve son altı haftada ayrılmasına rağmen yine şampiyon olduk.

    şimdi kalli ve arkasından fatih terim gerçeği varken hamza hoca'nın başarılı sayılması için yapması gerekenler açıktır.

    transfer başarıları, lig şampiyonlukları ve avrupada gerçekten rakiplerin korkup ciddiye aldığı, guruplardan çıkıp finalleri zorlayan bir galatasaray yaratmak.

    hamza hoca bunları başarabilir mi? önce temenni mi söyleyeyim; umarım başarır.
    ancak gerçeklerin ışığında olaya bakarsak 'hiç de kolay değil' sonıcu çıkıyor. neden;
    1-transferde çok ağır kalıyor ve de biraz küçük düşünüyor gibi. örneğin barcelona'dan daniel alves, bonservissiz olduğundan koparılabilirdi. hiçbir ciddi girişim olmadı.

    2-ismi geçen futbolcular hep sıradan. tamam bilal kısa için böyle bir opsiyon hakkını mazur görelim ama diğerleri neyin nesi.

    3-taraftar ses getirecek en az iki ya da üç futbolcuya kilitlenmiş. lakin şu ana kadar hiçbir işaret yok.

    4-yıldız alınınca takım hemen makina gibi işlemiyor. uyum süreci var o nedenle bugün kuracağınız takım avrupada ancak 2016-17 sezonunda iş yapabilir. bu yıl yapamayacağınız transferler 2016-17 sezonunun kaybı anlamına gelir. o nedenle seçilecek futbolcularda en az 3-4 yıl yüksek verim alma hedefi ve kriteri olmalıdır. otuz yaşındaki futbolcudan en fazla iki yıl verim alırsın. sonrası düşer verimi.

    5-sneijder ve muslera gibi yıldızların yanına üç yıldız bu sezon, iki yıldız da gelecek sezon eklersen 2016-17 sezonunda başarı efektif olur. aksi halde bize yine hüsran kalır. ama hamza hoca anladığım kafarıyla cl'de beş yıl sonrasını hedefliyor. ama dört beş yıl sonra sneijder'den bu verimi alabilecek misin? sneijder'in yaşını da dikkate alarak gerçekçi hedefler koymalı. 2015-16'da hedef guruptan çıkmak ama takip eden sezonda en az yarı final belki de kupa olmalı. olmazsa sonraki yıl için kupaya randevu verilmeli. lakin hamza hoca bu işaretlerden uzak biraz.

    eğer harıl harıl çalışıyor da bize çaktırmıyorsa lafım olmaz. yok aksi ise üzülürüm.

    son bir not: bu sezon sadece bonservise 20-25 mlyn euro ayrılmalı. aksi halde kaliteli adam bulunabileceğini sanmıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın