resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 3101
    teknik taktik anlamında galatasaray'da geçirdiği kısa dönemde benim gözüme çarpan en az 3 büyük (u: buraya ''3 büyük salak'' yazmıştım ama uyarı aldım bir yazar tarafından, sözlükten atılma ihtimalimden bahsetti bu sebeple düzelttim) hamlesi vardır.

    kronolojik sırayla yazmıyorum/yazamıyorum zira hem tarih bilimine haksızlık olacak hem de bu hataları sürekli yapmıştır.

    1) şampiyonluk yolunda en kritik maçlardan birinde son 20 dk'da 1-0 önde oynayan takımda selçuk sakatlanmış, bütün maç deli danalar gibi koşmuş umut bulut'u selçuk yerine orta saha oynatmıştır. hem de tam tamına 14 dk. uzatmalar da dahil buna. bu sırada orta sahaya takviye yapmak yerine oyuna olcan'ı almaya niyetlenmiştir. önce yekta'yı sonra olcan'ı ondan sonra da yekta'yı yanına çağırmıştır oyuna almak için. kendisi muhteşem bi teknik adam olduğu için olcan'ı orta sahada oynatmaya heves etmiştir. yekta'yı da maç bitimine 1 dk kala oyuna aldı.

    2)en büyük aşkı umut bulut'u sağ açık oynatmıştır.

    3)bruma'yı fener maçında oynatmamıştır. çocuk o günden beri oynamadı. o maça kadar da iyiydi. bruma'nın kendi açıklaması var hamza hoca gelince daha iyi oynamaya başladım diye. çocuğu kendi mevkisinde oynatmadı bütün sezon. kendisi muhteşem bi teknik direktördür. atlamayalım.

    4)defans yapamayan olcan'ı sol bek oynatmaya heves etmiştir. olcan sürekli arkasına adam kaçırmaktadır. ancak hamza hocam muhteşem bi teknik adam olduğu için olcan'ın önüne telles'i monte etmeyi denemiştir. zira sol açık olarak oynayabilecek yasin ve bruma'nın orjinal mevkisi kaleci olduğundan hamza hocam burada teknik adamlığını konuşturmuştur.

    5)dzemaili denen adama 1 sezon boyunca kondüsyon yüklemek konusunda oldukça başarılı! olduğundan yardımcı antrenör konusunda da hamza hocam dünyanın en iyi yardımcı antrenörleriyle çalışmaktadır. öyle eş dost akraba ilişkilerini işiyle hiç karıştırmaz hamza hocam. bilenler bilir hamza hocamın ekibindeki kaleci antrenörü kulüpte taffarel olduğundan dolayı altyapıda görev al-ma-mıştır. öyle eş dost ilişkilerini hiiiiiç mi hiiiç işine yansıtmaz. profesyonel adamdır hamza hocam.

    6)hamza hocam çok muhteşem bi teknik adam olduğu için öyle takıntılı filan da değildir. misal yasin'i en iyi oynadığı maçta oyundan çıkarmıştır. önceki 2 hafta ve bu maçtan sonraki maçta da yasin'i yine oyundan çıkarmıştır. ama hocamın öyle takıntılı filan bi hali yoktur.

    7)yasin demişken bütün bir sezon boyunca yasin'in sağ açıkta oynaması fikrini düşünmemiştir. bu da kendisini yeni yine ve yeninden muhteşem bi teknik direktör yapar.

    8)burak'ı sezon içerisinde 2 kez sakatlama başarısı göstermiştir. bunlardan birini alanya'da çamur tarlasındaki bir stadyumda hazırlık maçında gerçekleşmiştir. o gün itibariyle burak yılmaz gol krallığına koşmakta idi. ama hamza hocam burak'ın ne kadar hazır olduğunu görmek istemiştir bir hazırlık maçında.

    9)burak'ın ikinci sakatlığı da oyuncunun oynama istediğinden kaynaklanmış ama hamza hocam muhteşem bi teknik adam olduğundan oyuncunun fizyolojik özelliklerini yine çok iyi analiz etmiş ve en kıymetli futbolcusunun oynamasına izin vermiştir. işte bunlar hamza hocamın muhteşem analiz yeteneğinden kaynaklanmaktadır.

    10)sakatlık demişken semih'i alanya'daki çamur deryasında oynatma fikri de yine kendisinin ileri görüşlü bi teknik adam olduğu gerçeğini değiştirmez elbette.

    11)ha alanya'da aynı maçta koray günter de sakatlanmış ama onun sakatlığının sebebi koray'ın gökyüzündeki kuşları seyrederken ayağının takılıp düşmesinden kaynaklanmıştır. galatasaray o dönem stopersiz kalmıştı ama olsun varsındı ne de olsa muhteşem teknik direktörümüz vardı.

    12) tarık çamdal denilen arkadaşın sezon boyu varlık gösterememiş olmasının sebebi hamza hocam olmasa gerek, zaten bruma da tarık çamdal da geçimsiz huysuz adamlar. hamza hocam futbolcunun halinden çok iyi anlar.

    yazının başında 3 büyük(u: salak kelimesini burada da kullanmıştım ama kaldırmak gerekli sanırım zira sözlük moderatörlerinin hamza fanboy olduğu söylentisi mevcut.) hamle var demiştim siz arasından seçin artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın