resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 3100
    teknik taktik anlamında galatasaray'da geçirdiği kısa dönemde benim gözüme çarpan 3 büyük hamlesi vardır.

    (kronolojik sırayla yazıyorum)
    1) sniejder sol, emre sağ orta sağ oldu. iki bir birine en uzak oyuncu arasına da pas bağlantısı kurdu. burak'ı geriye çekip oyunda düzlüğü azaltıp derinlik kattı. bu plan kısa vadede tutsa da kolay çözülebilecek bir sistemdi. fatih terim'in 3. dönemindeki oyuna benziyordu ama o zamanki oyuncular buna daha müsaitti.

    2) kendisi o dönem ntv'de katıldığı programda sneijder'i sola hapsetmek istemediğini söylemişti. bu dönemde şansı bruma ve yasin verilen şansları iyi değerlendir diler. böylece 2 tane üçgen kurdu. solda telles (olcan), yasin ve sneijder; sağ da sabri, selçuk ve bruma. böylece kanatlarda 3'e 2 hatta zaman zaman 3'e 1 oynadık. kasımpaşa maçındaki veysel'in berbat performansı bundan. çünkü önünde yasin, sneijder ve telles vardı ve o tekti.

    3) bu dönem de ise üçgenlerden vazgeçti. atarak değil tutarak kazanma kararı aldı. bu dönem 2 farklı şey gördük. 1.'si daha sık gördüğümüz umut'un sağda olduğu sistemdi. bu bizi kısırlaştırdı. ama daha yaslanan bir takım olduk. bunun başlıca sebebi arkada muslera'nın oluşu. baktı hoca muslera gibi bir adam varken ona güvenebileceği sonucuna vardı. olabildiğince kötü açılardan muslera'ya şutların gelmesini sağlamaya çalıştı. umut'u sağ tarafa koyaraktan da hücum da 2 amacı olduğunu düşünüyorum. bir biz ağırlıklı sol tarafı kullanıyoruz. umut'un soldan gelen hücumu sağdan arkadan destek santarforu olsun istediğini düşünüyorum. aynı şekilde maç içinde değişiklik hakkını kullanmadan oyuncuların yerini değiştirerek rakibi bozmak olduğunu düşünüyorum. nasıl? sneijder iyice sola gelip, yasin sağa geliyordu ve umut öne atıyordu kendini. bu plan ne kadar tutt tartışılır. ama bu dönemde benzer bir hamlesi daha vardı ki bana göre tuttu. aynı değişikliği hamit ile yapmak. ama bu ön tarafı değil orta sahayı destekleme için yapılan bir hamle idi. aynı mantık. hamit gerektiğinde orta sahayı 3'lüyor orada kalın bir blok yapıyor ama sneijder'in verimini artırmak istediğimiz de yasin sağ'dan sola geçiyor sniejder ortaya yerleşiyordu.

    bana göre bu 3 temel hamle ve bir iki nüanslar ile kendi ilk senesini bitirdi hoca.
App Store'dan indirin Google Play'den alın