resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 3091
    benim için mühim olan kazanılan başarıdır. 15 senedir hiç kimse çifte kupa getirmiş mi? getirmemiş.

    bu adamdan önce en iyi italyan teknik direktörler getirilmiş. şahsen ben mancini'nin kalmasını çok isterdim ancak ligde 9-10 puan fark yemişsin. bu açık bir başarısızlıktır. ne dedi mancini sürekli? bu kadroyu ben kurmadım. haksız diyemem ama bu kadroyu da hamza hoca kurmadı. hepsinden önemlisi bu adam babasının vefatının ardından(burası da önemli bir nokta) geldi ateşten gömleği giydi. evet, galatasaray teknik direktörlüğü bir şans ama özellikle yerli hocalara yalnızca bir kez gelen bir şans. 4. yıldız döneminde bu kadar kötü bir takıma gelmek yürek ister. hatırlarsan fatih terim bile gelmemişti 2010-2011 sezonu devre arasında.

    şimdi burada bu adamın üzerindeki psikolojik baskıları saydım. futbol sadece tekniğe taktiğe dayalı bir oyun değildir, özellikle türkiye'de hiç değil.

    kaldı ki komşumuz olması nedeniyle akhisar'ı lige çıktığından beri takip ederim. bir belediye takımı olması itibariyle çok çok düşük bir bütçesi vardı ama hamza hoca bu takımı benim nazarımda 4 büyüklerden sonra ligin en saygı duyulan takımı yaptı. bu da çok büyük bir başarı.

    taktik açıdan baktığımızda şahsen hocanın ilk 11 tercihlerini çok problemli bulmuyorum. takımı bana kurdursan en fazla bir oyuncu değiştiririm. o da herkesin eleştirdiği sağ kanat.

    evet ben de hoşlanmıyorum umut-olcan ısrarından. evet ben de hocanın çoğu değişikliğini hatalı buluyorum. büyük maçlarda gittiği kadro değişikliğini yanlış buluyorum.

    ama önümde duran bir gerçek var. o da şu ki: bu adam sene başında herkesten 4 yiyen, lig sonuncusu takımın tek galibiyetini aldığı, psikolojisi bozulmuş ve özgüveni paramparça olmuş takıma geldi (takım dediğime de bakma takımdaşlık olgusu sıfırdı) ve o takımı şampiyon yaptı. ne bu takımı ben kurmadım dedi ne de devre arasında milyonlar harcayıp transfer yaptı.

    bu adamın yaptıklarını manevi ve yüzeysel destekle sınırlandırmak büyük haksızlıktır. şimdi bir de şu yönden bakalım.

    sneijder ve muslera şampiyon yaptı diyorsunuz. mancini döneminde de ikisi vardı. üstüne bir de drogba vardı lakin şampiyon olamadık. prandelli döneminde de vardı. ilk dönem muslera bile kendi performansına kıyasla vasatı aşamamıştı. bu adam ayrı ayrı her oyuncudan aldığı verimi maksimuma çıkardı. bu da oldukça iyi bir özellik.

    kupa töreninde sneijder ve selçuk el ele, yanak yanağaysa bunun mimarı hamza hamzaoğlu'dur.

    fazla uzun oluyor burada kesip bir de transfer politikasına değineceğim. öncelikle transfer dedikodusu üzerinden teknik direktör eleştirmeyi son derece yersiz buluyorum. her dönem yüzlerce oyuncu konuşulur, bunlardan 5'i, 6'sı alınır en fazla. yerli oyuncuya yönelmeyi desteklemesem de bilal gibi sayısı biri-ikiyi geçmeyecek maliyetsiz yerli oyuncu almasında bir sakınca görmüyorum. sonuçta yabancı serbest olsa da ligi tanıyan oyunculara da ihtiyacımız var. bu ligden baroniler, elanolar, joneslar geçti bilal'in verdiği katkının yarısını vermedi. dediğim gibi transferler yapılsın hele bir. bu eksende devam ederse hepimiz eleştiririz ama yapılmadan eleştirmek abesle iştigal.

    toplamak gerekirse hamza hamzaoğlu mükemmel bir hoca değil, ama yaşı itibariyle birçok özelliği olan potansiyelli bir hoca. hatalarından ders çıkarabilen, hatasını kabul eden ve onlarla barışık bir adam. ben kendisine bu kadar yüklenilmesini haksızlık olarak görüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın