resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 3086
    kendisi hakkındaki 300 entry galatasaray'da göreve başlamadan önce girilmiş. geriye kalan 3000 tanesi son 7 ayda girilmiş. roberto mancini için ise 1000 tanesi görevi bıraktıktan sonra, geriye kalan 3700 tane entry galatasaray'da iken (9 aylık bir süreç) girilmiş. (başlardaki küçük kısmı saymadım). prandelli'yi bu hesaba katmıyorum. fatih terim hakkında ise yaklaşık 11000 tane entry var. bu istatistik yazar sayısıyla da değişen bir şey ama genel olarak durumu belirtmek istedim. bu arada istatistiğe de yeni bir soluk getirdim :)

    hamza hamzaoğlu bizim teknik direktörümüz elbette hakkında konuşulacak ama sezonu çifte kupa ile tamamlamış bir teknik direktör için eleştirilerin ve övgülerin neredeyse eşit sayıda olduğunu görüyorum. eleştirilerin sebebi de çoğunlukla şu; "kalibresi galatasaray'a yetmeyecek". ben hamza hoca'yı bu kadar küçümsemenin yersiz olduğunu düşünüyorum. ben kendisinin eleştirildiği gibi çok keskin bir yerli yabancı ayrımı yaptığını düşünmüyorum. gittiği kesinleşen pandev'e çok şans verdi. dzemaili'ye şans verdi, yine bruma ve telles'te ısrar etti ve etmeye devam edecekmiş. transferde önceliğini yerlilerden yana kullanması bir kusur değil bir özelliktir (ki şuan resmi bir transfer yapmadık, söylenti ve ihtimal üzerinden konuşuyoruz). mancini ve prandelli önceliği yabancılardan yana kullanmak istemişti. teknik adamların bir çok tarzı vardır. kimi yerliyle başarılı olacağını düşünür kimi yabancıyla kimi 3-5-2 ile kimi 4-3-3'le.

    dün rıdvan ve güntekin'in programına katıldı, ben de izledim programı. hocanın genel tavırlarını çok beğeniyorum. transfer hakkında söylediklerini de beğendim. şampiyon olmuş bir takımı neredeyse komple değiştirmek, dünya üzerinde görülmemiş bir şeydir. "güçleneceğiz" dedi. biz de bekliyoruz. beklerken sıkılıyoruz, konuşuyoruz. konuşurken ki eleştirilerin yıkıcı değil yapıcı olmasını isterim. programın ortalarında güntekin onay hamza hoca'nın karakteri hakkında çok güzel bir özetleme yaptı. bu kısım bence çok önemli. şahsen karakterli insanlarla başarısızlığı, karaktersiz insanlarla başarıya tercih ederim.

    not: son cümlede hiç kimseye laf sokma çabası güdülmemektedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın