resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 2988
    yavaş yavaş gideceğiz vs.. tarzı laflar bana ismail kartal'ın haddimizi bilerek oynayacağız lafını hatırlatıyor. senin kapasitenin şampiyonlar liginde yavaş yavaş gidecek halde bile olduğuna inanıyorsan o şekilde ifade edilmez. etmemelisin.
    yıllarca galatasaray'da oynamış birinin kulübün geleneklerini, taraftarın beklentilerini anlamamış ve özüsememiş olması enteresan. ya aşırız bir mütevazilik ya da gereksiz bir garantici ve küçük olsun benim olsun tarzı bir anlayışa sahip. herhalde kişiliği ve karakterinden ötürü aşırılık, abartıdan uzaklık bunlardan hoşlanmıyor. ama o zaman yanlış yerdesin hocam! burası galatasaray. burası büyük takım, burada iddialı olman lazım. hedef koyman lazım. ve inandırman ikna etmen lazım. hırslı olman lazım. hırsını en başta taraftara sonra oyuncuna geçirmen lazım.

    adı geçen yerli oyuncular vs.. üzerinden şimdilik eleştri getirmenin hem erken hem de haksızlık olduğunu kabul ediyorum. hele de kötü bir noktada aldığı bir takımı şampiyon yapmış bir hoca en azından yeni sezonda özgürce takım yapma ve sezona kafasındaki kendi planıyla girme hakkında sahiptir. ama sonuçlar kötü giderse de bedelini de erken ve ağır öder.

    iyi analiz etmesi ve objektif olması şart. takım içindeki yerli hegemonyası ve burak&selçuk'un başını çektiği abilik, ağalık tarzı düzen seneye başına bela olabilir. burak, beşiktaş maçındaki hareketiyle bunun sinyallerini verdi bile. işler iyi giderken, şampiyonluk gelmişken bunlar unutulur ama ilk fırsatta da gğndeme gelir, getirilir. yanında apo gibi gazı alan biri de olmayacak. ve cüneyt tanman asla bu tarz laubali hareketlere taviz vermez. yani belli ki kafasında takımın omurgasını yerliler üzerine kuruyor. bence bu çok ama çok riskli bir karar. hele de elinde 14 yabancı gibi bir özgürlük varken en azında belli başlı bazı türk oyunculara vazgeçilmez değilsiniz mesajı verebilirdi. ama belli ki hamza hoca onları husursuz etmeyecek ve yedek olabilecek düşük seviyeli yerli oyuncuların peşine düştü. bu da bir strateji ancak galatasaray'ı nereye götürür, bu tartışılır.

    benim kanaatim geçen sezonki şl rezaleti tekrarlanmaz ama gruplardan çıkması da mucize olur. en fazla bu kadro ve konuşulan bu transferle 3. olarak bitirir. hedef bu mu olmalı? ya da bu taraftarı keser mi? artı türkiye liginin seneye 2. kat daha çetin geçeceği çok net. fenerbahçe agresif transfer atağına başladı. hocası da agresif. şenol güneş gelirse benim en büyük şampiyonluk adayım bjk olur. artı ikinci yarı statlarına giderlerse işin rengi değişir. trabzon'un geçtiğimiz yıldan çok daha iyi ve iddialı olacağı da kesin bence.

    özetle, hamza hoca belli önümüzdeki yıl da ligde şampiyon olayın avrupa'da ise 3.'lük başarı gözüyle bakıyor. 2. olursam şahane olur diyor.

    sonuç: takımın kadrosuna değil direk ilk 11'ine bence en az 3-4 direk oyuncu şart. gelip mevcutları kesebilecek klasta 3-4 direk oyuncudan bahsediyorum. bu hemen herkesin ortak fikri. bu eksikliği iç piyasadaki yerlilerle çözemezsiniz. adı geçen bilal kısa, sercan, danny, amrabat, atıf vs... bunların zaten çoğunu ve ne olduklarını biliyoruz. bazıları yedek bile olamadı. en fazla ligdeki rotasyonu zenginleştirebilirler. bence yerli olarak alınabilecek yegane oyuncu ozan tufan'dır. ben olsam hayatta başka hiç bir yerliye tek kuruş para harcamazdım. ozan'ı ise bugün belki 8-10 milyon €'ya almak bile imkansız.

    ilk 11'e 3-4 dedik; kadroya ise 6-7 transfer. belki bu adı geçenler kadroya yedek olur. ama ya sağ bek? kanat oyuncusu? santrafor? stoper? orta saha?

    bunlar şu an yok takımda. hoca'nın başka bir düşüncesi de şu ana kadar kendilerinden çok farklı katkı beklenip istenilen verimi alamadığı oyuncuları parlatmak da olabilir? bunu eğer yapabilirse işte o zaman efsane olur. yasin de kısa zamanda başardır. sanırım; bruma, tarık, telles, koray günter, sinan gümüş, emre gibi oyuncular için bunu denemek isteyecektir. umarım başarır. bu ekonomik krizde; sinan ve bruma gibi iki değeri bile kazansa yeni transfer gibi olur.

    allah kolaylık versin. umarım bir planı vardır ve ne yaptığını biliyordur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın