resim
Semih Kaya
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 4033
    dün bir kez daha (bkz: 3 haziran 2015 galatasaray bursaspor maçı)nda gördük ki galatasaray futbol takımı için yetersiz kere yetersiz stoperdir. bir defa kafa vuramayan futbolcu stoper olamaz. bizim takımımız ne barcelona ne de semih, mascherano. ilk 11 düzeyinde oynamaya başlayalı 4 sene oldu ve semih hala kafa toplarında en ufak bir gelişme kaydedemedi. sadece kafa topları da değil çoğu özelliği yetersiz ancak kafa topu özelliği bir stoper için olmazsa olmaz özelliklerdendir. yakın zamanda gördük; hafta sonu rizespor maçında kweuke, dün bursaspor maçında fernandao, bu tarz fizik gücü yüksek forvetlere karşı çok çaresiz kalıyor. hiçbir şekilde ikili mücadelelerde galip çıkması söz konusu bile değil. adamlar yanından yürüyüp gidiyor.

    semih'in tek beğendiğim özelliği; hani hep kullanılan tabir vardır ya "yüreğiyle oynuyor", gerçekten de mücadeleden kaçtığı, toptan korktuğu maç gösteremezsiniz. ancak stoper demek sadece mücadele demek değil. pozisyon bilgisi, markaj yeteneği, kafa topu hakimiyeti, vs. bu tarz özelliklerin bir bütünüdür. şampiyonlar ligi gibi çok güçlü takımların birbiriyle oynadığı bir arenada duran top gerçeği asla inkar edilemez. tamam semih'ten terry gibi, ramos gibi, chedjou gibi gol atmasını beklemiyorum ancak en azından bir kafa topuna vur be kardeşim. bu bahsettiğim sadece kornerler veya duran toplarda da değil. kaleci degajlarında dahi semih'in önündeki forvet çok rahat topu indirebiliyor, kontrol edebiliyor. bu özelliğini bu saatten sonra geliştirebileceğini de pek sanmıyorum. az değil 4 sene oldu.

    ben artık kazandığımız her maç sonrası kalecilerimizin övülmesinden bıktım. dün bursaspor maçını 3-2 kaybetmişiz, 2 gol yemişiz üstüne dünya kadar pozisyon vermişiz ve maç bitiyor hala sinan bolat, "kapanışı iyi yaptı." tarzı yorumlar okuyoruz. yıllardır semih'in yanına lider yönü kuvvetli bir stoper arıyoruz. daha doğrusu defansif zaafımızı bu şekilde çözebileceğimizi düşünüyoruz. bence artık bazı şeylerin görülmesi için vakit geldi hatta geçiyor bile. tamam semih alt yapıdan yetişen bir futbolcu ve galatasaraylı, onu ben de seviyorum ancak bu semih'in ilk 11 için yeterli bir stoper olduğunu göstermez ve dünyanın hiçbir yerinde de böyle bir savunma mekanizması olmaz.

    şahsi kanaatim, eğer şampiyonlar ligi'nde başarılı olmak istiyorsak önceliğimiz, semih'in yanına stoper almak değil, semih'in yerine stoper almaktır. tabii bu demek değil ki stoper alınınca iş bitti sadece sorunlardan birini daha çözmüş olacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın