resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 7110
    şimdi bunu gündeme getirdiğim için bana kızanlar olacak, "takıla takıla buna mı takıldın" diyenler olacak; ama madem kendimizi bir his takımı olarak tanımlıyoruz, böyle bir durum dikkatimizi çektiyse de dile getirmek gerek.

    bileceğiniz üzere galatasaray'ın tarihinde kupalar genellikle iki tarafından tutularak iki oyuncu tarafından kaldırılır. bu oyuncular genellikle takımın iki kaptanı olsa bile zaman zaman biri kaptan diğeri ise ya ikinci kaptan ya da o sene şampiyonlukta en çok emeği geçtiğine inanılan oyunculardan biri olur. zaman zaman ise o sezon futbolu bırakan oyuncuya veya büyük bir sakatlık geçiren oyuncuya jest yapmak amacıyla kupayı kaldıran ikinci futbolcu olmasına izin verilir. en bilinen veya yakın örneklerden bahsetmem gerekirse uefa kupası'nın bülent korkmaz ve hakan şükür (1. ve 2. kaptan) kaldırılması, 18. şampiyonluk kupamızın sabri ve ayhan, 19. şampiyonluk kupamızın ise sabri ve selçuk tarafından kaldırılmasını örnek verebilirim. bu durumu da galatasaray'ın en güzel kültürel değerlerinden biri olarak görüyorum.

    bu sezonki şampiyonluk törenini ise ancak izleme fırsatım oldu ve gördüğüm kadarıyla bu kez kupa selçuk tarafından ve tek başına kaldırılmış. halbuki selçuk kupayı kaldırırken yanına ya takımın tecrübeli oyuncularından birini (hem takımın en eskisi hem de eski kaptan olarak sabri olabilir) ya da şampiyonlukta en çok emeği olan oyunculardan birini (bence muslera veya sneijder olabilirdi, özellikle bu seneki performansından sonra muslera bunu hak etti diye düşünüyorum) çağırabilir ve iki oyuncu kupayı iki tarafından tutarak kaldırabilirdi. böylesi hem daha şık görünürdü hem de galatasaray geleneklerimize yakışırdı.

    amacım selçuk'u bu bahaneyle gömmek değil yanlış anlaşılmasın; kötü niyetli olup "yalnız ben kaldıracağım" dediğini de düşünmüyorum, muhtemelen o anın sıcaklığıyla bunu düşünemedi - ki o heyecanda bunu düşünememesi gayet insani. ama galatasaray kaptanı olduysa böyle ufak detaylara bile dikkat etmesi gerekir insanların. bu yazıyı okur, ya da hiç değilse bunu fark eden birisi onu uyarırsa bir dahakine o da dikkatli olur, en azından 2 gün sonra kazanacağımız türkiye kupası'nı iki oyuncu beraber kaldırırlar diye düşünerek tarihe not düşmek istedim.*

    not: başka değinen olmuş mu diye baktım ama göremedim, başka başlıkta değinildiyse ve benim gözümden kaçtıysa özür dilerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın