resim
Semih Kaya
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 4015
    iyi oynadığında paye partnerine verilirse, kötü oynadığında ise suç sadece onda bulunursa; yahut tam tersi, kötü oynadığında sebep partneri olarak görülür, iyi oynadığında ise kendisinden bilinirse: takım sporlarındaki takım kurgusu kısmı atlanmış oluyor. hele savunma oyuncularının ince dengelerle iyi yahut kötü oynadığını bilmek gerekli. kelli felli dünya kulüplerinin savunmalarında çok rotasyon yapmamalarının sebebi de bu hassas denge.

    galatasaray savunması 2012 - 13 sezonundan beri stabil değil. chedjou, semih, hakan, dany, ujfalusi, gökhan, koray vs. hepsi dönem dönem oynadı ve biz hala bu takımın as tandemini bilmiyoruz. bu gibi bir durumda stoperlerin tam performans vermesi mümkün değil. bu semih için de, chedjou için de geçerli. 2011 - 12 sezonunda tandem netti, belliydi. ujfa - semih astı. bu adamlar da bunu bilerek güvenle oynadılar. bekler de belliydi, eboue - hakandı. bu dörtlü o kadar stabildi ki, herkes iyi oynadı.

    semihin tek eksiği hava topları, maalesef. gelişemedi o konuda. bu da gerçekten büyük eksiklik. gel gelelim takım savunması yerlerde sürünen bir takımda "adam kaçırmak" gibi absürd bir eleştiriyle yerin dibine sokulması çok anlamsız. bu takım 4 senedir defansif duran toplarda tek bir yerleşim düzenine sahip: felipe melo oynuyorsa topların çoğunu karşılar (yerden - havadan.), oynamıyorsa allah rahmet eylesin. daha bu kadar basit bir şeyi bile oturtamamış bir takımda semihin de chedjounun da adam kaçırması, anlık hatalar yapması normal. kimse birbirini tam tanıyacak kadar yan yana oynamadı ki bu takımda?
App Store'dan indirin Google Play'den alın