resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 2787
    sadece 1-2 transfer olacaksa gelecek sene real madrid'in 2. torbadan kuraya girdiği bir grupta 0 çekmemiz yüksek ihtimal. takım lig için bile yetersizim diye bağırıyorken 1-2 transferle biz nal toplarız.

    öncelikle oyunun hücum ve savunma yönlerini aynı anda iyi yapamıyoruz. çok gol atsak çok gol yiyoruz, gol yemezsek çok az pozisyona girip çok az gol atıyoruz. tamam şampiyonluk stresi vardı da, bu durum kalitesizliği kapatmıyor. şampiyonlar liginde yalan ederler. en az bir sağ bek, bir stoper, bir orta saha, bir kanat ve 2 forvet şart ki bana kalsa orta sahaya ikinci bir adamla, sağ açığa ve sol beke de bir transfer yapmaya çalışırım.

    gelelim mali duruma. bu sene sözleşmesi bitip boşa çıkan oyuncular geçtiğimiz yıllara göre daha iyi. en azından bonservissiz olmalarına göre katkı potansiyelleri makul seviyede. örneğin bir gignac, bir ayew, maxi pereira, her ne kadar sıkıntılı tipler olsa da boateng ve nigel de jong birçok sorunumuza derman olma potansiyeli barındıran isimler. bonservis + yıllık ücret maliyetli 2-3 oyuncu yerine bonservis gerektirmeyen bu oyuncuların takıma kazandırılması, öte yandan "çöp" diye tabir edilen yekta, dzemaili, pandev, eboue, umut, eray, aydın, sinan bolat, gökhan zan vs. oyuncularla yollar ayrıldığında zaten hatrı satılır yıllık ücretler bize kalacak. fener de şampiyonlar ligine katılamazsa, ayakbastı parası bi 15 küsür gelecek, e bi zahmet 8-10 da bonservislere verecek paran olsa, bunları toplayıp sağlam bir bütçe yaratır, aynı zamanda ligin çoğunda yan gelip yatarak kulübün ümüğünü kurutan oyunculara boş yere para ödemiş olmak yerine gerçekten katkı göreceğin üst düzey liglerde oynayacağın adamlara para vermiş olursun. geçen yaz bas bas bağırdık forvet diye, oynatmayacakları bir forvet aldılar, şampiyonlar liginde gördük ileride tutulamayan topların yavaş orta sahadan bir süzgeç gibi geçerek kalemizde dörder dörder gol olduğunu.

    bu yaz da bangır bangır eksiğim diye bağıran mevkiler var. bana kalırsa orta sahada kesinlikle hamit-melo-selçuk üçlüsüyle yetinilmemeli. aşırı yavaşlar. ikincisi forvetin şart oğlu şart olması. hadi burak bi mucize oldu da ronaldo'ya bağladı. yedekte tek koz umut oluyor ki o da maçların 3'te birinde 11'de başladığında kozumuz kalmıyor. tabi bu adamlar şl'nin fersah fersah altında kaldıkları için* taş gibi iki forvet gerek. biri gignac olsa diğerinin de fernandao olmasını isterdim, yedekten girmek üzere. ikincisi, selçuk da şl'nin çok altında kalitede. çok ağır ve çevik değil. ayrıca çok kuvvetsiz. çalım atamıyor. yani selçuk'la da olmaz. dahası yasin'i de her ne kadar takdir edip sevsem de, o da şl için ortalama bir yedek olabilir. sağ kanat desen bruma'yı çok sevmeme rağmen, o da bal yapmayan arı. sabri desen gidip gelmiyor acep nedendir. yaz yaz bitmiyor anasını satayım.

    bu kadar defolu takım şl'de esaslı bir gruba düşerse boku yer burası çok net. hamza hoca'nın şl tecrübesizliği de ayrı konu. umarım onlar da bu durumun farkındadır. yok yani olmaz. rakiplerin güçlenmesiyle lig de hayal olur.

    umarım 1-2 oyuncu işi fıs çıkar. umarım çöpler yollanıp şöyle doğrudan ilk 11'e yazılabilecek en az 4-5 adam gelir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın