• 146
    bomba gibi geçeceğe benziyor. alıştığımızın aksine takımdan gidenler de olacak gibi. hem de bu gidenler ilk 11'e yazdığımız isimler.
    şimdilik gidecekler/sözleşmesi bitenler/başka takımlara imza atanlar;*

    sabri sarıoğlu- sözleşmesi bitiyor. büyük ihtimal 1+1 lik bir sözleşmeyle takımda kalır. bence gitmeli ama olacakları hepimiz biliyoruz.
    sinan bolat- kiralık sözleşmesi bitiyor. allah yolunu açık etsin. bizden kazandığı milyonları iyi değerlendirsin çünkü hayatında bir daha öyle paraları alamayacak.
    aydın yılmaz- sözleşmesi bitti. camianın çocuğu kontenjanından bir sözleşme kapabilir. böyle bir şeyin olmaması en büyük dileğimiz. kımıl zararlısı. gitsin kurtulalım.
    felipe melo- çok zor bir karar. seneye 33 olacak ve hepimizin gördüğü gibi performansı yaşı ve sakatlıklarıyla kademe kademe düşüyor. eğer bunca velveleyi yeni sözleşme kapmak için yapıyorsa ayıp ediyor. yok zaten gitmek istiyorsa yolu açık olsun. kendisini çok ama çok seviyorum. geldiğinden beri kazandığımız 3 şampiyonlukta da en büyük pay sahiplerinden biri ama bazen neşteri doğru zamanda vurmak iki taraf içinde en iyisidir. medyanın organize bir şekilde adını çıkardığı bir adam oldu ve seneye hakemler tarafından doğranacağı kesin, yaşıyla beraber performansının da aşağılara doğru gittiği kesin. yerini doldurabilir miyiz? zor ama imkansız değil. gitsin mi? hayır. kalsın mı? sözleşmesi yenilenmemek koşuluyla evet. zaten 3 milyon civarı bir yıllık ücret alıyor. ötesi bizi zorlar.
    gökhan zan- iyi kötü bir macera oldu. sözleşmesi uzatılmaz zaten. kendisini kötü hatırlamayacağım.
    goran pandev- tapu kadastro memuru abi. insan bi saç filan ektirir bi tipine özen gösterir ya. neyse. kendisini hiç unutmayacağım. cukkaladığı 1.25 milyon euro da helal olsun. kim 6 ayda bu kadar miktarı kazanmayı reddedebilir. kendisine zerre kızmıyorum. bu senenin karavanası bu adam oldu napalım.
    blerim dzemaili- genoa'ya imza attığı konuşuluyor. bir sene daha takımda durabilir. kendisinden o kadar da umutsuz değilim. hele hele melo gibi bir askeri kaybersek kenarda cemaili gibi bir adamın olması elimizi güçlendirir. bence kalmalı çünkü ekonomik tablo 6-7 transfere izin vermez ve bu adam iyi bir yedek olabilir. *
    alex telles- kendisi gitmek isterse yapabileceğimiz bir şey yok. olabildiğince kar etmeye bakmalıyız ama takımda tutma adına en ufak bir şansımız bile varsa tüm imkanlar sonuna kadar zorlanmalı ve takımda tutulmalı. bence özellikle ligin sonlarına doğru geleceğe yönelik iyi izlenimler verdi. piyasadaki sol bek kıtlığı da göz önüne alınınca kalmalı. sol bek ağaçta yetişmiyor ne yazık ki.
    semih kaya- para ederken satalım derim. hem onun için hem de bizim için en hayırlısı olur. kendisini severim ve kalmak isterse eyvallah derim ama iyi bir teklif varsa kulüp bunu değerlendirmeli. yerini doldurabiliriz. hele yeni yabancı sınırıyla işimiz daha da kolaylaştı.
    emmanuel eboue- yolu açık olsun. başka sözüm yok.

    gitmesi gerekenler;

    yekta kurtuluş- gitmez. böyle güzel ortamı bırakmaz. 2017 haziranına kadar bizimle ne yazık ki.
    umut bulut- gitmez. on gollük katkısını küçümsemiyorum ama kafası kesik bir tavuktan farkı yok. galatasaray'ın yedek forveti bu adam olmamalı. 2017 haziranına kadar bizimle ne yazık ki.
    eray işcan- ben daha iyi kaleciyim. boyum 1.80 kilom 100. daha ne diyim. bu da gitmez. böyle güzel ortamı bırakmaz.

    şöyle bir toplama yapıp, tüm söylentiler gerçekmiş gibi bir tablo çizersek;
    1- mevcut kadrodan kimse gitmese bile bir sağ bek, bir sağ açık, bir orta saha elemanı, bir golcü ve en az bir stoper ihtiyacımız var.
    2- melo, semih ve telles'in olası ayrılıklarıyla 1. maddede saydığım eksikliklerin üstüne bir stoper, bir sol bek ve bir orta saha elemanı daha binecek.
    3- mevcut ekonomik tablo ilk 11 seviyesinde 7 transfer yapmamıza izin vermez.
    4- bu taraftar avrupa'da ikinci bir hezimeti kaldıramaz. beklentiler yüksek değil ama ikinci bir "1" puanlık grup aşaması olamaz/olmamalı.
    5- avrupada başarı için özellikle orta saha ve defansa kaliteli isimlerin katılması şart.
    6- ekonomik sıkıntılar göz önüne alınarak bütçenin büyük kısmı golcü bir forvet, defansı toplayacak tecrübeli bir stoper ve dinamo özellikli bir orta saha elemanına ayrılmalı.

    velhasıl önümüzdeki yıllarımızı şekillendirecek bir transfer sezonu bizi bekliyor. iyi atlatırsak rakiplerin durumuna bakmadan içeride seri şampiyonluklara ve avrupa'da en azından grubu üçüncü bitirip uefa'da yolumuza devam ederiz. kötü geçirirsek ne oluru yazmak istemiyorum. rakipler cücük kadar kalmışken, ikisi de ekonomik sıkıntılar ve yönetimsel belirsizlikler yaşarken makası açmamız gerekiyor. şampiyonlukla gelen sıcak para iyi kullanılmalı ve herşeyden önemlisi sneijder'in sözleşmesi uzatılmalı. allah yardımcımız olsun.

    edit: fernando muslera ve wesley sneijder hakkında yorum yapmadım çünkü bu adamların gitmesi demek takımın %70'ini kaybetmemiz demek. bu adamların satılmaları düşünülemez ve teklif dahi edilemez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın