• 134
    mantıklı, akıllı hedefler koymak gerek.

    evet biz uefayı aldık. eze eze aldık, hak ederek aldık. üstelik o dönem uefa kupası şimdiye kıyasla çok daha zor bir turnuvaydı. kimle aldık? hagi, popescu, taffarel, capone. gerisi hakan, bülen, arif gibi yetenekli ve tecrübeli oyuncular ve ümit gibi, hasan, hakan ünsal gibi fatih terim' in tanıdığı genç oyuncuların harmanlanmasıyla.

    hedefimizde şampiyonlar liginde kalıcı olmak var değil mi, hepimizin hayali de bir gün o kupayı almak. biz bunu transfele yapamayız, bunu unutmak lazım. asla real madrid, barcelona, munih bütçelerine ulaşamayız, asla transferde onlarla yarışamayız. her ne kadar şu an bir ütopya olsa da porto gibi, dortmund gibi takımları örnek almalıyız, onlara özenmeli, onlardan biri olmalıyız. galatasaray' ın şu an real madrid olma durumu yok, ama porto olma durumu var, potansiyeli var. yıllarca yabancı sınırından yakınıyorduk, şimdi kalktı o sınır. ya zaten ülkenin avrupa' da söz sahibi olan tek takımıyız. her ne kadar performansından memnun olmasak da bruma doğru transferdi, amrabat doğru transferdi, muslera doğru transferdi, bazılarınız dalga geçse de dany doğru trasnferdi. tek sorun bruma ve amrabat' a biraz fazla bonservis ödenmiş olmasıydı. potansiyelli genç oyunculara yönelmeliyiz. sneijder gibi bir fırsat transferi gelirse elbette hiç kaçırmayalım o ayrı. muslera tuttu(değerini arttırdı), dany tutmadı, amrabat' a bence biz haksızlık ettik, bruma ise muamma. bence ilk kriterimiz çok çok büyük bir yetenek olmadığı sürece gelen oyuncu için son transfer olmamız. yani parlatıp satabileceğimiz oyunculara yönelmeliyiz.

    tabii bunun için çok iyi bir scout ekibi ve çalışması gerek. 28 yaşına kadar bir halt yapamamış ama 28 yaşında bursaspor' a gelip de gol kralı olan fernandao' ya dileniyorsak ve scout ekibimiz buna karşılık -en azından bizim bildiğimiz- bir fernandao alternatifi bulamıyorsa sorunu sistemde aramak ve oyuncuları konuşmak yerine sitemi konuşmak gerek bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın