• 128
    transfer konusunda çok dikkatli olmalıyız. yönetimimiz umarım hata yapmaz. şöyle ki;

    takımın yaş ortalaması 28'i geçmemeli. üstelik bu ortalama ilk onbir için olmalı. kulübedeki hamle oyuncuları dahil edildiğinde yaş ortalaması biraz yükselebilir.
    takımımızda ilk onbir hatta ilk ondört futbolcunun yaş ortalaması bruma, telles, emre ve semih'i çıkarsak otuzun üzeri. chedjou, sabri, hakan balta, melo, selçuk, hamit, sneijder, burak, olcan ve umut otuz ve üzeri yaşlarda.yasin ise seneye 29 olacak.

    semih dışındakiler, yani; emre, bruma, telles ilk onbir olarak pek fazla oynamadı. koray ile tarık çamdal ise onsekizi bile az gördüler. seneye bu gençlerin kaçını ilk onbirde görmeyi umuyoruz. bence iki ya da sürpriz olursa üçünü. üstelik semih'i de mancini istiyor. semih, genç, hızlı ve yeterince de tecrübe kazandığından öyle kolayca elden çıkarılmamalı. bir tık "size" (sayz) kazandırılırsa baressi (eski italyan milli oyuncu) olacağına inanıyorum.

    şimdi tablo bu iken bizim istediğimiz futbolculara bakalım. maxi pereira 31, podolski 29, ibrahimoviç 34. danı alves 32 yaşında.
    defans oyuncularında tecrübe çok önemli olduğundan maxi pereira veya danı alves'den birisi olabilir ama diğerleri, üstelik de telaffuz edilen yüksek ücretle alınırsa takımımız emekliler kulübüne döner.

    bence takıma, ilk onbirde oynayacak 23-27 yaş aralığında hızlı ve dinamik bir golcü, (sol ayaklı olması tercih sebebi olup joel campbell çok idealdir) otuz yaş altı dinamik bir sağ bek ya da sol ayaklı stoper, bir de 25-27 yaş aralığında yırtıcı bir ön libero alınmalı, (yani genç bir melo) üçü de kesinlikle ilk onbirde oynayacak kapasitede olmalıdır. alıp yetiştirelim modunda asla olmamalı, çünkü bu modda bizde emre, bruma, koray telles ve hatta sinan gümüş zaten var.

    bu transfer politikası uygulanırsa, gelecek yıllarda da hamleler doğru yapılırsa iki üç yıl sonra şampiyonlar liginde yarı final, devamında da final ve kupanın geleceğine inanıyorum. ancak bunun için kararlı, cesur ve sabırlı olmamız şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın