resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 2705
    yine sözlük adam ilahlaştırma timi tarafından korumaya alınmış takımımızın teknik direktörü.

    arkadaş bıkmadınız ya. yemin ediyorum bıkmadınız. herkes sizinle aynı düşünmek zorunda değil. farklı fikriniz varsa gelin, sebebini açıklayın. farklı fikir savunanlara saldıracağınıza geçerli argümanlar sunun. anlamak bu kadar zorsa bilal'e anlatır gibi anlatıyorum bak.

    her nasıl burak yılmaz gibi ne bileyim selçuk inan gibi, alex telles gibi oyuncularda şampiyon olmamıza rağmen fikir ayrılığına düşebiliyorsak, hamza hoca konusunda da fikir ayrılığı yaşayabiliriz. bunun sebeplerini yazarız biz, aşağıda da değineceğiz. ama biz madde madde "bu yüzden eleştiriyoruz" yazdıkça, verilen cevap, işte sen galatasaray düşmanısın,yok yabancı aşığısın, yok değer bilmiyorsunuz... adam bizi şampiyon yaptı yine yaranamadı yazacağınıza, bizim düşüncelerimizin neden yanlış olduğunu yazsanız da biz de görsek ya renktaşlar?

    bak canım kardeşim,mesela burak yılmaz dediğin adam her yıl eşek yüküyle gol atıyor. ama sözlüğün yarısı burak'ı eleştiriyor değil mi? bu da aynı şey işte. hamza hamzaoğlu 2014-2015 sezonu şampiyonluğunda büyük pay sahibidir. belki de en büyük pay onundur. bak bunun aksini iddia eden yok sana. ama hangi koşullarla, ama neyi feda ederek veya neyden vazgeçerek, veya hangi ekstrem durumlarla şampiyon yaptı takımı. biz bunu sorguluyoruz. aşağıda teker teker yazacağım kendi adıma neden hamza hocayı yetersiz bulduğumu. galatasaray düşmanı bellemeden beni sorularıma cevap ver.

    1- prandelli takımın ağzına sıçtı. bunda hem fikir olmayan var mı? yok. tamam bak burada anlaştık. he benim ekstra fikrime göre, bunda prandelli'yi istemeyen yeniçerilerin etkisi de çok büyük ama şimdilik konu o değil. hamza hoca geldiğinde özellikle takımdaki yerlileri topladı, ve takımın şampiyon olmasında büyük rol oynadı. bak bunda da hem fikiriz ne güzel. peki sorarım sana, gerçekten , yüzde yüz emin misin, hamza hoca öncesi ve hamza hoca sonrası takımdaki yerli oyuncuların aynı istekte savaştığının. selçuk'un burak'ın falan prandelli döneminde aynı özveride oynadığına inanıyor musun? ben inanmıyorum. hamza hoca burada bir başarı gösterdi ve takımdaki yeniçerilerle ki başını sabri,selçuk,burak gibi oyuncular çekiyor bu tayfanın, tabiri caizse suyuna giderek onları kazandı. bu hamza hocanın başarısı ve o oyuncuların ayıbıdır ya neyse. peki söyle bana bu suyuna gitme olayı ne kadar daha sürecek? hangi tavizlerle hoca bu oyuncuları kontrolü altına aldı? 3-0,4-1 gibi fark attığımız kupa rövanşlarında bile sinan gümüş gibi, bruma gibi, birhan gibi adamlar yerine umutlar aydınlar yektalar oynamadı mı? bunun nedeni verilen tavizlerse, bu durum tehlikelidir. yok verilen tavizler değilse, daha tehlikelidir çünkü böyle maçlarda bile gençler forma giyemeyecekse galatasarayın geleceği tehlikededir.

    2- tutturmuşuz bu kadar kötü bir takımla şampiyon oldu diye. yahu arkadaş, bizim ligde barça , real falan mı var? hangi rakibimizin takımı bizden güçlü söylesene bana? teknik direktörü aziz yıldırım olan kalesinde volkan orta sahasında selçuk şahin forvetinde emenike olan fener mi? yoksa stadı bile olmayan, maç başına 15 sakat veren, veliyle olcayla, forvetinde yarım sezonluk gücü kaldığı ortaya çıkan penaltı kralı demba ba olan beşiktaş mı? bu iki takımdan, gökhan-caner hadi bi de egemen ve beşiktaştan gökhan töre hariç kimi istersin takımına? ligin en iyi kalecisi sende, lig tarihinin en iyi bir iki on numarasından biri sende, ligin en iyi ön liberosu sende. bizim takıma febeden bejekeden kötü demek abesle iştigaldir.

    3- burda yazının başını unutanlar için tekrarlıyorum. şampiyonluğun en büyük payı kimde dersen, hamza hoca derim , eyvallah. ama seneye şampiyonlar ligi de olduğu için şu sorulara da cevap isterim. bana hamza hoca geldiğinden beri oynanan fenerbahçe, beşiktaş,trabzon, bursa , ibb maçlarından bir tanesini söyler misin iyi oynadığımız? puan aldık mı bu maçlardan? evet. peki bütün bu puan aldığımız maçlarda, yenildiklerimiz de dahil hatta, takımın en iyisi kim? muslera. o zaman bu işte bir sorun var demektir. bak ekonomik sorundur, mali yapıdır falan hepsinin farkındayım, ama ben galatasaray taraftarıyım arkadaşım. benim hedefim kulüp batıyor bile olsa türk olmayan takımları yenmektir. bilmem anlatabildim mi?

    4- mantıklı düşünen her galatasaray taraftarı (eğlenmek için hayal kurmayı sevenler hariç) farkında mali durumun. kimsenin cidden zlatan'mış dani alves'miş istediği yok. hamza hoca da şüphesiz mali durum dahilinde bir oyuncu listesi verecektir. ama bak şimdi bilal olsun,güray olsun o tarz isimler konuşuluyor. kadromuzdaki gereksiz şişkinlik ortada, yıllardır aldığımız çöpleri bile atamamışken takımdan, bu tarz oyunculara gerek var mı?

    5- hamza hocanın maç öncesi ne konuştuğunu takımı nasıl motive ettiğini bilemem. iyidir, kötüdür onu eleştirmek benim haddime düşmez. ama hanginiz ikinci yarı başladığında, hoca şimdi oyuna müdahale edip oyunu değiştirecek diyebiliyor? teknik direktör dediğin fm'deki gibi (gerçi değişmiş şimdi heralde ama) sadece maç öncesi "i have faith on you" diyip maçın sonunu beklemez ki. bir kere devre arası sahaya döndüğümüzde maçta daha etkili olalım, bir kere erken gelen oyuncu değişikliği ile maçı çevirelim istemedik mi hepimiz?

    sonuç olarak, futbolculuk döneminden beri her daim (hadi siz de benim gibi itiraf edin , sneijder'e salladığı dönemi ayrı tutarak) hamza hocayı hem sevmişimdir, hem de kişiliğine saygı duymuşumdur. ama yukarıdaki sorular benim kafamı kurcalıyor. yukarıdaki sorular yüzünden hamza hocanın bu sene başarısız olma ihtimalini yüksek görüyorum. ve bu yüzden eleştiriyorum hamza hocayı. yoksa ben istemez miyim hamza hoca sir alex ferguson gibi olsun takımımızda. ben istemem mi,klübün kendi evladı ile başarıdan başarıya koşalım. ama ben galatasaray taraftarıyım ve bir galatasaray taraftarı olarak, değil kulübün evladı, kendi evladım olsa , eğer azıcık bile kulübümün zarar görme ihtimalini görürsem bunu dile getirmekten çekinmem. tekrar ediyorum. inşallah, ben bu konularda boşuna hüsnü kuruntu yapıyorumdur. inşallah hamza hoca beni utandırıp takımımı başarıdan başarıya koşturur. ama benim gözümden başarıya giden yolda, çok soru işareti var.

    eyyorlamam bu kadar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın