• 3552
    fenerium'un hazirladigi 5 yildizli t-shirt'ten utanc duysalar bile yanlis bulduklari sey urun kendisi degil, o urunu cikartmaya mazaret olacak milli kume sampiyonluklarinin sayilmasina ugras verilmemesi. cok acayip!

    belki bunu okuyan bir fenerli vardir dostca anlatmaya calisayim.

    derdiniz surekli ustte olmak, sebebi yanlis ve haksiz olsa bile bunu umursamiyorsunuz. bizim sadece 5 yildizli t-shirt cikartmaniza guldugumuzu saniyorsunuz fakat sizin milli kume sampiyonluklarini saymaniz daha trajik. milli kume turkiye'yi kapsayan bir lig degildi oncelikle bunu bilin. ayni anda oynanan birden fazla lig vardi ve bu liglerin sampiyonlari ayri ayri sayiliyordu. fenerbahce'nin galatasaray'la oynamadan bitirdigi sezonlar vardi. (varmis mi diyim, sonucta yasamadim o tarihte. her ne boksa)

    hakemlerin seciminden sahalara, kurallarin uygulanisindan takim bildirimlerine hepsi gayri resmi ve amatorce oldugu icin milli kume gunumuz liglerinden sayilmaz. gunumuz liginin sampiyonu "turkiye'nin sampiyonu" olur. yani ulkedeki en yuksek dereceye sahip takim. milli kume zamaninda ise sadece oynadigi bolgede bulunan takimlarin ustune cikmis demektir, bolgeseldir. tff'nin kurulumundan ve profesyonel futbola gecisten sonra kazanilan sampiyonluklarla ulkenin en buyugu olunma sayisi belirlenir. formadaki yildiz da kac kez sampiyon oldugunuz degil, kac kez ulkenin sampiyonu oldugunuzu gosterir.

    ama siz bununla ilgilenmiyorsunuz oyle degil mi? o nedenle general harrington kupasini da kendiniz kazandiginizi iddia edip ortalikta buyuk bir sey basarmis gibi konusursunuz. o kupayi kazanan takimda fenerbahce disinda, istanbulda ne kadar kulup varsa hepsinin savasta olmayan iyi oyuncularinin oynadigini bilmezsiniz, bilmek istemezsiniz.

    ve hatta bu ustte olma, top benim ben oynarim, mantiginizdan dolayi katilan takimin ismi fenerbahce olacak diye kural bile koyuyorsunuz futbolculari birlestirirken. bunu yaparkenki iddianiz da su: en fazla futbolcu bizden gidiyor. dogru, cunku galatasaray dahil bir cok takimin oyuncusu gonullu olarak askerdeyken sizin bir cok futbolcunuz istanbul'da futbol oynuyor.

    general harrington kupasina katilan takim gercek "istanbul united"tir. klasik fenerbahce kaprisi yuzunden ismi fenerbahce olarak katilmistir, klasik fenerbahce aymazligindan da sanki kendi basarilariymis gibi lanse edilmeye calisilmistir.

    ama siz bunlari dusunmeyin. alakasi olmadigi halde milli kume sampiyonluklarini saydirip formaniza bir iki yildiz fazladan koymak sizi yeterince mutlu edip tatmin edecektir. bunun hakli mi haksiz mi sorgulamasini yapmaniza gerek yok. cunku gerceklerle ilgilenmek yerine onun modern zaman dusumunde nasil bir popularite cikarttigi sizi daha cok ilgilendiriyor.

    sonucta milli kume sampiyonluklariniz da "milli kume sampiyonlugu" adi altinda kayitli ve kupalari muzenizde. fakat bu size yetmez oyle degil mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın