• 23225
    galatasaray, mersin idmanyurdu’nu yenerek ligin bitmesine 3 hafta kala liderliğini devam ettirdi. tamam, artık bütün maçlar böyle zor geçecek.

    geçen hafta torku konyaspor karşısında da 85 dakika herkes öldü öldü dirildi. dün gece maçın başlama düdüğünden bitiş düdüğüne kadar hangi skorla biteceği belli değildi. bilhassa ilk yarı mersin idmanyurdu, galatasaray’dan daha çok ve net gol pozisyonuna girdi. golü atan sarı-kırmızılılar olmasına rağmen muslera kalesinde devleşmese maçın ilk bölümü mersin idmanyurdu’nun lehine 3-1 biterdi. burada önce galatasaray’ın iki bekini sorgulamak lazım. sağda sabri, solda telles, şampiyonluk yarışında son haftaya girilirken bir futbolcunun bu kadar kötü oynama hakkı yok.

    nakoulma, sabri’yi, pedriel de telles’i resmen dümdüz etti, oyundan düşürdü. önde oynayan emre çolak ve yasin’den de yardım gelmeyince galatasaray’ın iki kenarı çöktü.

    inanın muslera öyle toplar çıkardı ki dünyada bu topları kurtaracak kaleci yok. bu çocukla bir yere kadar, bir teklerse, bunu samimi söylüyorum; galatasaray maç kazanamaz. o da bu kadar stresi bir yere kadar kaldırabilir. melo kendini öldürüyor. her tarafta melo. muslera’dan sonra 2. kahraman da melo... selçuk da iyi mücadele ediyor ama bir yerde fiziği süratli futbolda iflas ediyor.

    her şeye rağmen, galatasaray’ın bütünlüğünü kaybetmesine rağmen yakaladıkları net gol pozisyonlar var. burak, boş kaleye topu yuvarlayamıyor. bir kere 90 dakika, mitrovic ve servet’in arasında resmen bunaldı, boğuldu. 2 tane gol pozisyonuna girdi, 2’sinde de 18 dışından çektiği şutları kaleci muharrem gol olmasına izin vermedi. burak’a birilerinin yardım etmesi lazım. yasin mi olur, sneijder mi olur, umut mu olur ama birileri burak’la daha yakın oynamalı.

    emre çolak, bir bakıyorsunuz, oynadığı futbolla zirve yapıyor. bir hafta sonra takıma katkısı neredeyse hiç yok denecek kadar azalıyor. hocası kendisini oyundan çıkarıyor, emre isyanları oynuyor. kendinin ne oynadığını zannediyor, bilmiyorum ki... galatasaray’ın oynadığı futbolda sıkıntı var. bu futbolu yetmez galatasaray’a. oyuncular o kadar stresli ve kopuk ki sneijder bile istediğini yapamıyor. melo ‘her yere ben mi koşacağım?’ diyor. sonuçta bu takımın sakinleşmesi lazım.

    osman şenher

    http://www.milliyet.com.tr/...skorer-yazar-yazisi/
App Store'dan indirin Google Play'den alın