• 23223
    23 mayısta yapılacak genel kurul öncesi maç yazılarını kısa tutarak küçük mesajlar vermek daha anlamlı diye düşünüyorum. çanakkale zaferi’nin 100’üncü yılında sayın dursun özbek ile beraber galatasaray liseli öğrenciler, hocalar, vakıf ve dernek yetkilileri, vakıf başkanı sayın inan kıraç’ın da katıldığı ziyaretten ve oradaki törenden bahsetmemek mümkün değil. avustralya’dan gelip ölülerine saygı gösteren anzak yakınları varken, galatasaray lisesi’nin şehitlerini hatırlamaması da mümkün olamazdı. bu direnişte galatasaray lisesi’nden çok değerli komutanlar ve üst sınıf talebelerinin olması, içinden çıktıkları okul ve kulüp tarafından onları her yıl hatırlamak çok doğal, gerekli bir insanlık görevi. (gbkz: defalarca çanakkale’yi ziyaret etmiştim ama beyoğlu’ndaki kulüp binasının olduğu sokağa verilen ismin galatasaray’ın futbolcusu, ‘893 numaralı’ mehmet hasnun galip olduğunu bu son seyahatte öğrendim.)

    maça gelince, dün galatasaray alışık olmadığımız kadar çok durgundu, mersin’in baskısı karşısında defans yapmaya çalıştı. hücuma çok çıkamadı. telles son konya maçında oynamamasına rağmen çok yorgun, güçsüzdü. emre ve sabri de farklı değildi. hücumda çıkış denemeleri oldu ama nakoulma’ya karşı çok sıkıntı çekti. melo bile durgundu dersek durum daha iyi anlaşılabilir. muslera yine maçı kurtaran isimdi. yılın en müthiş iki kurtarışına imza attı. maçı tek farkla götürmek büyük riskti, ikinci yarıda mersin daha etkiliydi. galatasaray’ın böyle bir maçta 3 puan alması muslera gibi kalecisinin olmasıyla mümkündü.

    belki sıcak etkilemiş olabilir ama galatasaray şampiyonluk için kalan son üç maçta daha coşkulu, dirençli, hızlı olmak zorunda.

    cüneyt tanman

    kaptan hasnun galip'i bilmemen de senin ayıbın olmuş kusura bakma :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın