• 23222
    maçın sonucunu bırakıp maçın içine bakalım… başlangıçtaki senaryo çabuk ve patlayan sprinterleri olanlarla, manevra sıkıntısı çeken ikinci oyuncu grubu arasında galatasaray'ın birinci bölgesindeki bir maçtı. bu sorun galatasaray'ın kalesine daha yakın oynandığı için sıkıntı da kaçınılmazdı. ama ilk çeyrek biterken biraz kıpırdanan galatasaray önde sneijder ile bir ihtar çekti rakip kaleye sonra da yasin'in bir tornavida gibi içeriye burgu yapıp attığı golle skoru cebine koydu.
    arayan buldu golü…
    sonra oyun uzun bir süre muslera ile mersin idman yurdu arasındaki bir maça dönüştü. ancak uruguaylı kaleci bir refleks harikası olduğunu gösterdiği dakikalarda takımı adına skoru tutmayı başardı.
    ikinci yarıda mersin idman yurdu'nun mutlak hakimiyeti vardı. galatasaray'ın direnci ise sorunu çözmeyi kalecisine bırakmayacak kadar özverili ama hiçbir hücum aksiyonu yapmayacak kadar da yakışıksızdı.
    hani hamza hoca demişti ya; "bundan sonra iyi oyun değil, skora oyun önemli" işte o oynandı ikinci yarıda. yüksek topların tamamını veren galatasaray, son dakikalarda yine bütün taraftarlarına efor testi yaptı. ve sonuçta bu testlerden sağlıklı çıkan galatasaray taraftarı dördüncü yıldız yolunda çok önemli bir adım atmış oldu.
    bana göre galatasaray'ın farkı şurada; bir takımın oynayanlarının attığı gole, oynamayanlar bu şekilde seviniyorsa o takım işin yüzde 80'inini halletmiş demektir. gerisi kalır yüzde 20'ye.
    onun da üç haftası var.
    gerçekten iyi oynamanın ötesinde skora göre oynamanın avantaj sağladığı şu fırtınalı günlerde üçüncü haftadır gol yemeden geçen galatasaray yine çok zorlandı ama usta işi bir galibiyet almış oldu. eleştirilebilecek çok yanı var ama buna da tabela ve puan cetveli engel oluyor.
    maçin adami
    muslera
    kirilma ani
    yasin'in o inanılmaz driplingi ve gol vuruşu…

    ümit aktan

    http://www.turkiyegazetesi.com.tr/...it-aktan/586176.aspx
App Store'dan indirin Google Play'den alın