• 23221
    hadi diğerlerini, ‘normaldir’ deyin, bir yana bırakın. öylesine kritik, öylesine mükemmel iki top çıkardı ki muslera...

    takımını adeta ipten aldı. hele ilki... önce pedriel’in vuruşunu çeldi, melo uzaklaştırmak isterken nakoulma’ya çarpıp kaleye yönelen topu inanılmaz bir hamleyle kornere gönderdiği o müthiş uzanış... kim bilir, belki de galatasaray’ın şampiyonluğa uzanışını sağlayacaktı bu kurtarış.

    galatasaray, şayet şampiyon olursa bilin ki muslera’nın dünkü performansı, özel olarak anılacak, ayrı bir yerde duracaktır.

    muslera’nın tuttuğu, yasin’in attığı zor bir oyunu tek golle geçip zirvedeki yerini korudu galatasaray.

    tıpkı geçen haftaki konyaspor maçında da olduğu gibi... ilk yarı yine kötü savunma yaptı. sağdan pedriel, soldan nakoulma’yla gelen rakip atakları durdurmakta zorlandı. savunmanın arkasına yapılan koşulara önlem alamadı. ilk yarıda dört gol girişimi geldi mersin idman yurdu’ndan. her defasında da galatasaray savunmasında ilk müdahale, yerleşme, adam paylaşma hataları vardı.

    hücumda da etkisizdi lider. yasin’in bireysel çabasıyla golü kazandı. alan değiştirerek sağ kanada geçen yasin, emre’den aldığı topla servet’i geçti. dar açıdan vurdu ve fileleri havalandırdı. bunun dışında iki de etkisiz dış şut. galatasaray’ın hücuma dönük oyunda bütün yaptığı bu kadardı.

    ikinci yarıda savunma biraz olsun toparlandı. ama galatasaray’ın oyunda aman aman bir yeterliliği yine olmadı. hücumda yine etkisiz oynadı. tek pozisyon, daha doğrusu en net pozisyon burak’ın 67’de çok elverişli durumda auta vurduğu andı. burak yeterliliğinde bir golcünün, üstelik de bu denli kritik evrelerde böylesi pozisyonları gol yapması ve takımını rahatlatması gerekiyor. gelin görün ki burak, son vuruşlarda sakin kalamıyor, isabetli vuramıyor.

    şampiyonluk yarışının tabii ki kendine özgü bir baskısı var. hele hele üç takımın kıyasıya rekabete girdiği şu ortamda. lakin o baskıyı abartarak yaşamak ve doğru bildiklerini de uygulayamamak, dikkat ederseniz son haftalarda yarışçıların bıçak sırtı maçlar oynamalarına neden oluyor.

    tamam üst düzey bir oyun beklemiyoruz. kaliteden zaten söz edemiyoruz. ancak doğru oyunu oynamak, hücum-savunma dengelerini oluşturmak, takım bütünlüğünü sergilemek ve yalnızca skorda değil, oyunda da varlığını, ağırlığını hissettirmek gerekmiyor mu?

    üç takıma da bakıyorum. sorunları ortak. baskıyı yenemedikleri için, oyunda sürekli gel-gitleri yaşıyorlar. dünü o gel-gitler içerisinde muslera sayesinde kurtardı galatasaray. yarıştaki avantajını sürdürdü. yarın ne olur? bu kısır oyunlara bakıp bir şey demek gerçekten zor. tamam, heyecan dozu yüksek, çekişmeli bir yarışa tanıklık ediyoruz. ancak futbol hasreti çekerek.

    zeki çol

    http://www.zaman.com.tr/...leranin_2294211.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın