• 1011
    sahip oldukları genç rotasyonlu kadro ne fener'de var ne bizde var. önümüzdeki birkaç sene içinde muhtemelen en avantajlı kadro da beşiktaş'ın olacak. ne fener ne galatasaray yaşlı oyuncularının yerini dolduramıyor. aksine kadrodaki yeniçeri demirbaşlar gidenlerin yerine geçiyor. beşiktaş'ın avantajı bu işte. kendini kulübün sahibi zanneden yeniçeri tayfası yok. son yeniçeri ibrahim toraman'dı, onu da zorla gönderdiler. bu durum beşiktaş'ı dinamik yapıyor. yeni gelen hoca da futbolcu da rahatlıkla kulübe uyum sağlıyor, başarılı olması ilk etapta kolaylaşıyor.

    peki beşiktaş niye başarısız?
    birincisi yönetimi zevzek, ağız ishali. şu gencecik kadrodan hemen şampiyonluk bekliyorlar. bilic'i ve oyuncuları her hafta yaptıkları şampiyon olacağız açıklamalarıyla baskı altına alıyorlar. taraftarı gereksiz beklentiye sokuyorlar. takımı gelecek senelerde de etkileyecek öğrenilmiş çaresizliği yaşatıyorlar. beşiktaşlılar ağızlarına "şampiyon" kelimesini aldığında herkes gülüyor, ciddiye almıyor. e takım nasıl dik dursun bu psikolojik savaşta?

    ikincisi de taraftarın goy goyculuğu. beşiktaşlı abartması yani. türkiye'nin(bazılarına göre dünya'nın) en iyi futbolcuları sırasıyla guti, quaresma, fernandes oldu. şimdi de demba ba. diğerlerini şimdi kimse iyi hatırlamıyor. demba ba da taraftarın kankası olduktan sonra kıçını devirip 4 ay yattı. sağlıklı bir futbolcu-taraftar ilişkisi değil bu. futbolcuyu tiranlaştırmak onun keyfi davranmasına yol açar. iki kere iki dört. niye hala akıllanmaz bunlar?

    ne diyelim rakibimiz de olsa allah beşiktaşlı ezikliğinden ve kanserinden onları kurtarsın. bu kadarı da hakkaten fazla. adamlara acıyorum çünkü akıllanmıyorlar. herkese bir tavsiye: etrafınızda küçük çocuk falan görürseniz beşiktaş'tan önce bir soğutun, ömrü mahvolmasın yavrucağızın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın