• 107
    (bkz: sports tv/#1700050)

    burada daha önce maçı anlatan arkadaşlarla ilgili eleştiri yapmıştım. özür diliyorum herkesten çünkü az bile söylemişim. az önce sona eren 10/5/15 bulls - cavs maçında çileden çıkaran iki adet arkadaşı koymuşlar maçı anlatıp yorumlasın diye. anlatan arkadaş maçın yarısında asıl anlatması gereken şey neyse farklı konudan bahsederken, yorumlayan arkadaş hayatında hiç nba maçı izlememiş gibi davranıyor. götümüzden sallıyor gibi olmasın diye 2-3 örnek verelim;

    - love ve irving sakat olduğu için cavsin iki numaralı skor opsiyonu olan jr smith takımı adına en skorer üçüncü oyuncu iken şaşırmalar, bullsun en kötü hücumcusu noah'ı üçüncü skorer gördün takımda şaşırdın hadi, jr'ın nesine şaşırdın arkadaşım

    -bu bir hata değil teknik olarak ama sayı olunca atıyorum jimmy butler sayıyı buluyor demiyor da anlatan arkadaş jimmy butler atışını kaçırmadı diyor. beer pong mu oynuyoruz , atışını kaçırmadı nedir? yine aynı şekilde farkı indirdi değil de, farkı 3 e çekti 5 e çekti. 5 sayı gerideyken ikilik bulursan farkı 3 e indirirsin, 3 e çekmezsin

    -hakemler saniyeyi kontrol etmek için teknik mola alıyor, arkadaşlar top kimden çıktı diye teknik mola alındı sanıyor

    -hakemler hücum faul + savunma alehine teknik faul çalıyor, bunu biz ingilizce konuşmaları duymadan bile ekrandan anlarken arkadaşlar anca hücuma başlanırken uyanıyor olaya.

    -son periyoda girmişiz maçta 9 dakika kalmış, x çok dikkat etmeli 3 faulu var diyor adam. arkadaş euro basketball'da bile son periyoda 3 faulle giren adam görece güvendedir.

    -bir de son hücumda artık sesi kapatıp izlememe neden olan olay var, o yüzden buzzer beater sonrası nasıl saçmaladılar bilmiyorum. saat düzeltilmeden önce 0,8 saniye vardı. yorumcu yandan şey diyor "0,8 saniye şut çekmek için yeterli bir süre" şut çekmek nedir arkadaşım? mahallede top oynayan çocukları gören yumurta topuk ayakkabı giyen mahalle abisi mi girecek sahaya?

    daha elli tane yazarım. derdim kimseyi kötülemek değil, arkadaşları da tanımam etmem ama koskoca memlekette nba playofflarını yorumlayabilecek bir tane adam kalmamış demek ki. basketboldan anlayan bir allahın kulu yok ki piyasada bu arkadaşlar ekmek yiyor bu sektörden. bu kadar ciddiyetsizlik olmaz, izleyicilere saygısızlıktır bunun adı.

    sonuç olarak nba playofflarını almışlar güzel iş yapmışlar. ama kaan kural'ın yorumcu olarak yer almadığı hiç bir maçı izlemem daha sports tvde. kaan kural'a da allah sabır versin o arkadaşlarla. tenisten falan pek anlamam ama diğer sporlarda da durumları böyleyse, vay o sporu sevenlerin haline.
App Store'dan indirin Google Play'den alın