• 174
    --- alıntı ---

    turkish airlines euroleauge'de 2015-16 sezonuna katılım kriterleri değiştirildi. buna göre euroleague yönetimi, türkiye basketbol ligi'ne verdiği b lisansı'nı geri aldı ve türkiye'den bir takımın özel davetiyeyle lige katılacağını açıkladı.

    9 temmuz 2014'te euroleague resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, türkiye basketbol ligi'nden bir takımın euroleague b lisansı alması kararlaştırılmıştı. ancak yönetim kurulu toplantısından sonra sekiz b lisansı’nın ikisinin adriyatik ligi'nde verileceği açıklanırken, fransa, almanya, italya, polonya, rusya ve ispanya'nın da birer lisans alacağı duyuruldu.

    açıklamada yeni sezon için dört özel davetiyenin bulunduğu, bu davetiyelerin dağıtımında da önceliğin fransa, almanya, türkiye ve britanya'ya verileceği duyuruldu. buna göre tbl'de anadolu efes ve fenerbahçe ülker'in haricinde bir takımın şampiyon olması bile o takımın euroleague'e girmesi için yeterli olmayacak. tbl'den katılacak üçüncü takım, euroleague yönetiminin kararıyla, 300 bin euro'luk wild card ücretini yatırmak zorunda kalacak. yeni kurala göre tüm tbl takımları, ligdeki durumuna bakılmaksızın özel davetiye için başvuruda bulunabilir.

    öte yandan, euroleague yönetimi, eurocup katılım kriterlerini de değiştirdi. buna göre eurochallenge finalisti trabzonspor medıcal park'ın kazandığı eurocup'a direkt katılım hakkı elinden alındı. tbl'den iki takım eurocup'a direkt katılacak. yönetim, eurocup'a toplamda dört özel davetiye verileceğini açıkladı. geçen sezon beşiktaş integral forex, eurocup'a özel davetiyeyle katılmıştı.

    --- alıntı ---

    ntvspor.net
App Store'dan indirin Google Play'den alın