• 500
    mourinho ve simeone gibi teknik direktörlerin en iyi sezonları takıma gelişlerinin ikinci sezonu olur. çünkü takımları ikinci sene oturur ve istenen seviyeye gelir. ancak antrenörlük tarzı olarak önce defans dedikleri için takımın daha çok kalitesi değil de motivasyonu başarıyı getirir. üçüncü sezon ise mourinho takımları düşmeye başlar. bu zamanda mourinho takımlarında defans kesinlikle istenilen seviyeye gelmiştir ama hücumda hala top class seviyeye takım ulaşamamıştır. mourinho ezberi bozamaz, yeni bir şeyler ortaya koyamaz ve takım sıkılır. hele takım bir de başarıya doymuşsa çöküş daha erken başlar.

    kısaca;
    1- chelsea'nin kesinlikle seneye daha iyi olacağını düşünmüyorum. sebebini açıkladım. 1. chelsea dönemi ve r.madrid deneyimleri mourinho takımlarında randımanın düşeceğini gösteriyor.
    2- chelsea'nin mükemmel bir takım olduğunu da düşünmüyorum. kesinlikle bayern, r.madrid, barcelona seviyesinde değiller. hatta 90 dakika 10 kişi oynayan psg'yi bile eleyemedikleri düşünülürse psg'den bile iyi durumda değiller.
    3- premier lig dünyanın en zevkli ligidir ama isimli takımların potansiyellerinde sıkıntılar var. inanın hepsi adam gibi yönetilse şu chelsea ligde ancak üçüncü olur.
    4- van gaal mourinho'dan 1 sezon daha geç ingiltere'ye geldi. bana göre pragmatik zekasını ve futbol ezberini aynı kotada eritebilen bir teknik direktör. o defansa takviyeler gelirse ligi manu süpürür, chelsea değil. çünkü mourinho takımı van gaal takımı kadar topa sahip olup hücum futbolu oynayamaz. ben hücum oynayan takımları liglerde daha avantajlı görüyorum. kupalarda tabi ki tersi olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın