• 5
    galatasaray'ın manchester united'ın 1 yılda aldığı parayı 10 yılda alması için 10 yıl içerisinde 1 uefa kupası araya da bir süper kupa falan sıkıştırması gerekmektedir böylelikle bu tarz anlaşmaların önemli bir kıstası olan "prestij" kısmından böyle bir zam alabilir, manu'ya bu kadar para sadece ingiltere takımı olduğu, şampiyonlar liginde fink attığı vs için değil dünyanın her yerinde özellikle hindistan ve doğu asya gibi 2 milyar insanlık bir pazarda taraftarı olduğu ve "ürün" sattırabildiği içindir. (örneğin malezya gibi ingiltere manyağı topluluklarda sheffield united bile x bir takımdan fazla ürün satabilir)
    ayrıca
    bilmeyenler için hatırlatayım galatasaray 2024 yılına kadar nike ile yıllık 7 milyon euro civarında bir anlaşması mevcut.

    --- alıntı ---

    şirketimiz ile nike european operations b.v. arasında 2011 yılında imzalanan ürün tedarik, sponsorluk ve lisans sözleşmesi ("sözleşme"), varılan karşılıklı mutabakatla tadil edilmiştir. tadil kapsamında sözleşme süresi, 10 milyon euro'luk bölümü imza sırasında ödenmek üzere, toplam 70,75 milyon euro ilave bedelle 30 haziran 2024 tarihine kadar uzatılmıştır.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın